SVAĐA BEZ KRAJA

Noel Gallagher optužuje brata da želi prekrojiti povijest Oasisa: ‘Zadnja godina benda bila je je*eno užasna‘

Liam je pak najavio veliku turneju po arenama kako bi proslavio 30. godišnjicu debitantskog albuma Definitely Maybe iz 1994.

Noel Gallagher

 Michael Hurcomb/Shutterstock Editorial/Profimedia/Michael Hurcomb/shutterstock Editorial/profimedia

I nakon gotovo 15 godina od raspada grupe Oasis, slavna braća Gallagher nisu se umorila od svađe. Naime, Noel Gallagher optužio je svog brata Liama ​​da pokušava prekrojiti povijest njihovog benda.

Grupa se razišla 2009. nakon što su se braća posvađala, a glazbenik Noel (56) inzistira na tvrdnji da je članstvo u bendu posljednjih 12 mjeseci bilo ‘je*eno strašno‘, napominjući da bilo kakvo pozitivno mišljenje koje je Liam izrekao o njihovim posljednjim danima nije istinito. Sada je pak 51-godišnji Liam najavio veliku turneju po arenama kako bi proslavio 30. godišnjicu Oasisovog debitantskog albuma Definitely Maybe iz 1994. i tvrdi da želi da Noel bude dio svirki, ali Noel nije uvjeren da će to i učiniti.

image

Noel Gallagher i Liam Gallagher

Pa Wire/press Association Images/Pa Images/Profimedia/

"Zadnja turneja nije bila sretna. Drugi tip pokušava ponovno napisati povijest da je sve bilo je*eno super. Nije bilo. Bila je to je*eno užasna zadnja godina Oasisa. Imaš jednu šansu za život. Zašto biti nesretan? Bilo da se radi o vašem osobnom ili profesionalnom životu, zašto? Samo uzalud trošite dragocjenu stvar", ispričao je Noel za Daily Star. Isto tako, Noel je nedavno rekao da je na njegovom bratu da se pomiri, a čak ga je nazvao ‘kukavicom‘ i inzistirao da tome nikada neće uputiti poziv da ponovno ujedine Oasis.

"Pa, iznio sam svoje. Liam neće nazvati... Mislim, trebao bi me nazvati, jer on kao da vječno priča o tome. Do sada ste već pomislili da on ima nekakav plan. Ne mora razgovarati sa mnom. Ne želi sa mnom razgovarati, on je kukavica. Dakle, trebao bi natjerati neke od svojih ljudi, svog agenta, da nazovu moje ljude i kažu, ‘Gledajte, ovo je ono što mislimo‘. A onda ćemo o tome razgovarati. Do tada, on je pomalo neiskren", ispričao je za radio talkSPORT.

Međutim, Liam je kasnije odgovorio na Noelove komentare u objavi na Twitteru, rekavši: "On je pun sranja, MRZI obožavatelje Oasisa, ali nema ništa protiv da kupuju njegove ploče".

Postojale su već napetosti između braće otkako su stekli ogromnu slavu 1990-ih, ali Oasis je propao 2009. usred žestokog sukoba između Gallaghera. Noel i Liam razmjenjuju uvrede otkako su se Oasis razišli na svom posljednjem koncertu u Parizu "Rock En Seine" 2009. nakon konačnog obračuna iza pozornice. Prema pričama, izbila je svađa, a Liam je vitlao Noelovom gitarom ‘kao sjekirom‘. Bila je to kap koja je prelila čašu za dvojac i koncert je otkazan, kao i ostatak turneje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:44