Od utorka do petka

Nakon Uskrsa počinje veliki blues festival, dolaze i nesvakidašnji bluzeri koji skaču po bini i penju se po pojačalima

Five Points Gang

 Promo
Five Points Gang iz Londona poznati su po koncertima punim energije i sjajne i glasne svirke

U zagrebačke klubove stiže 14. izdanje Zagreb International Blues Festivala. Od 11. do 14. travnja na tri zagrebačke lokacije nastupit će ukupno sedam vrhunskih blues izvođača.

Festival, kao i svake godine, počinje u utorak tradicionalnom svirkom “Blues for you – Tribute to Buha” koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi, te će 11. travnja u klubu Hard Place nastupiti bendovi Ben Dover i Blue Point uz goste.

U srijedu 12. travnja Zagreb International Blues Festival tradicionalno približava blues glazbu mladima kroz program “Blues in the School”. Ove godine će HBS u suradnji s udrugom „Suncokret – OLJIN“ održati blues radionicu "Blues in the School" u sklopu petodnevnog projekta za potencijalno darovitu djecu „e-kreativac” na temu film, kultura i emocije, te će djeca imati priliku slušati nastup iskusnih blues majstora Zorana Haraminčića i Davora Bunčića, uz predavanje o povijesti bluesa.

U četvrtak 13. travnja na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place svoj nastup održat će fenomenalni novi blues rock bend iz Londona Five Points Gang, koji je na sceni tek nekoliko godina, a već ih hvale i publika i kritika. Njihov prvi album "Wanted" donio im je mnogobrojne sjajne kritike, promocije na svim relevantnim britanskim medijima, a usljedilo je i preko 100 koncerata i nastupa na velikim festivalima. Upravo to je ono što Five Points Gang rade najbolje – njihovi koncerti su puni energije i sjajne i glasne svirke. Kad ste zadnji put vidjeli blues bend koji skače po bini, penje se po pojačalima i skida se do pojasa? Svakim svojim nastupom poput energetske bombe privuku sve prisutne i uvuku ih u svoj svijet blues rocka i već nakon jednog koncerta pridobiju ih za vjerne fanove.

Kao zagrijavanje zasvirat će Teo Aničić.

U petak 14. travnja, na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Booze & Blues, nastupit će Mungos Brothers Blues Band, veterani hrvatskog bluesa iz Velike Gorice, a uz njih i duo Blues Ostatak koji čine veterani ZG bluesa Zoran Haraminčić i Damir Horvatiček.

Ulaz je na sve dane festivala, osim u četvrtak 13. travnja, slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:17