THE LAST DANCE

VIDEO: POZNAT DATUM PREMIJERE DOKUMENTARCA KOJI ĆE RASPAMETITI SVE SPORTSKE ZALJUBLJENIKE Senzacionalna priča o legendarnim Bullsima

 Nuccio Dinuzzo / Zuma Press / Profimedia
 

Ranije nego što je to bilo planirano, naravno zbog poremećaja vezanih uz koronavirus, na televizijske ekrane dolazi jedna od apsolutno najvećih senzacija koju ćemo moći gledati u zadnjih nekoliko godina: 10-dijelna ESPN-ova dokumentarna serija “The Last Dance”, koja se bavi jednom od najlegendarnijih sezona u povijesti sporta uopće, Chicago Bullsima iz 1997.-98.

“The Last Dance” (Posljednji ples) prvotno je trebao biti emitiran u pet tranši od po dvije epizode u lipnju, ali je ESPN odlučio početi serijal prikazivati već 19. travnja u SAD-u, dok će gledatelji u ostatku svijeta dokumentarac moći gledati na Netflixu počevši od 20. travnja.

Nažalost, čini se da ni Netflix neće seriju pustiti po svom patentiranom receptu plasiranja svih epizoda istodobno, nego će pratiti ritam ESPN-a i svakih tjedan dana na prikazivanje dati po dvije nove epizode.

“The Last Dance” je utoliko zanimljiviji što se radi o brojnim materijalima koji nikad dosad nisu bili viđeni u javnosti. Naime, Bullsi su te 1997. godine pustili novinarsku ekipu da ih prati kroz cijelu sezonu i svo to zabilježeno blago tek sada, nakon više od 20 godina, bit će premijerno prikazano. ESPN je ovih dana emitirao i završni foršpan koji daje naslutiti što nas čeka. Serijal se ne bavi samo događanjima na terenu, nego i time kakvi su Bullsi bili prije dolaska Michaela Jordana 1984., Jordanovim djetinjstvom, ali uz MJ-a kao daleko najveću zvijezdu nisu zapostavljeni ni ostali igrači… Jasno, nama je sve to posebno intrigantno jer je ta sezona, koja je kulminirala drugim “threepeatom” naslova za tim iz Chicaga, bila ujedno i ponajbolja za Tonija Kukoča u dresu Bullsa. Te su sezone samo tri suigrača odigrala više minuta od njega, a samo je Jordan zabio više poena (2358 naprema 984).

Redatelj je Jason Hehir, što je svakako visoka preporuka jer je riječ o čovjeku iza kojeg su brojni visokokvalitetni sportski dokumentarci “The Fab Five” (o košarkaškoj ekipi Michigan Wolverinesa), “The ’85 Bears” (o jednoj od najboljih obrana u povijesti NFL-a) i “Andre The Giant” (o francuskom hrvaču i glumcu Andréu Renéu Roussimoffu).

“Kako cijelo društvo navigira kroz ovo vrijeme bez sporta, gledatelji i dalje traže od sportskog svijeta da im omogući bijeg i da uživaju u kolektivnom iskustvu. Čuli smo pozive obožavatelja koji su nas tražili da pomaknemo emitiranje serijala koji slavi jednog od najvećih igrača i jednu od najvećih dinastija u povijesti”, poručio je ESPN u izjavi za javnost.

Raspored prikazivanja:

NETFLIX

20. travanj. 1. i 2. epizoda

27. travanj 3. i 4. epizoda

4. svibanj 5. i 6. epizoda

11. svibanj 7. i 8. epizoda

18. svibanj 9. i 10. epizoda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:19