NAJUGLEDNIJA NAGRADA

TKO ĆE OSVOJITI OSCARA? Objavljene nominacije, pogledajte koji se sve filmovi ove godine natječu

 AFP
Filmovi 'Snajperist', 'Birdman', 'Boyhood', 'Grand Budapest Hotel', 'Igra oponašanja', 'Selma', 'Teorija svega' i ' Ritam ludila' osvojili su nominacije za Oscara

Filmovi Snajperist, Birdman , Boyhood , Grand Budapest Hotel , Igra oponašanja, Selma, Teorija svega i Ritam ludila osvojili su nominacije za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma, objavljeno je danas na ceremoniji održanoj u Samuel Goldwyn Theateru u Beverly Hillsu.

Za Oscara za najboljeg glavnog glumca natječu se Steve Carell (Foxcatcher), Bradley Cooper (American Sniper), Benedict Cumberbatch (Imitation Game), Michael Keaton ( Birdman) i Eddie Redmayne (Teorija svega), a za najbolju glavnu glumicu Marion Cotillard (Dva dana, jedna noć), Felicity Jones (Teorija svega), Julianne Moore (Still Alice), Rosamund Pike (Nestala) i Reese Whitterspoon (Wild).

Michael Keaton za ulogu u 'Birdmanu' nominiran za Oscara

Nominirani za najbolje redatelje su Alejandro G. Inarritu (Birdman), Richard Linklater (Boyhood), Bennett Miller (Foxcatcher), Wes Anderson (Grand Budapest Hotel) i Morten Tyldum (Igra oponašanja).

U kategoriji najboljeg stranog filma za Oscara konkuriraju poljski film 'Ida', ruski 'Levijatan', 'Tangerines' iz Estonije, 'Timbuktu' iz Mauritanije i 'Divlje priče' iz Argentine.

Za najbolju sporednu glumicu nominirane su Patricia Arquette, Laura Dern, Keira Knightley, Emma Stone i Meryl Streep, a za najboljeg sporednog glumca Robert Duvall, Ethan Hawke, Edward Norton, Mark Ruffalo i J.K. Simmons.

Patricia Arquette osvojila je nominaciju za sporednu žensku ulogu za 'Boyhood'

U utrci na najbolji dugometražni animirani film su Big Hero 6, The Boxtrolls, Kako izdresirati zmaja 2, Song of the Sea i Tale of the Princess Kaguya.

Nominaciju za Oscara za najbolju pjesmu originalno snimljenu za film osvojile su pjesme 'Everything is Awesome' iz 'Lego filma', 'Glory' iz 'Selme', 'Grateful' iz 'Beyond the Lights', 'I'm not gonna miss you' iz filma 'Glen Campbell... I'll Be Me' i 'Lost Stars' iz 'Begin Again'.

Dodjela nagrada Oscar američke Akademija filmske umjetnosti i znanosti održat će se 22. veljače u Los Angelesu, a vodit će je glumac Neil Patrick Harris.

Popis svih nominacija na stranici Oscara .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:26