Peacemaker

On je velik i glup ko stup. Američki trailer trash mišićavko s jezivim glazbenim ukusom...

serija ”Peacemaker”

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Novi (anti)junak DC Comicsa paradira uokolo u slip gaćama ili bizarnim čizmama. Možete ga pogledati na streaming platformi HBO Max

On je velik i glup ko stup. Američki trailer trash mišićavko s jezivim glazbenim ukusom. Nekorektan, neprilagođen i naporan. Ima dozlaboga ružnu kacigu, idiotski kostim i orla (pravog orla) za sidekicka. I novi je (anti)junak DC Comicsa koji je pomalo neočekivano dobio vlastitu televizijsku seriju na HBO-u Max.

Riječ je o Peacemakeru, kojeg besramno dobro, kao da mu život ovisi o tome, igra John Cena, profesionalni hrvač i showman, a autor, scenarist i redatelj većine epizoda je James Gunn, kojeg se možda sjećate po duhovitim i lepršavim filmovima "Guardians of the Galaxy", koje je snimio za Marvel.

Ovdje su stvari nešto drugačije. Zbog jednog je neprimjerenog tvita starog više od deset godina Gunn privremeno bio otjeran iz Marvela, pa ga je odmah angažirao rivalski DC Comics i u ruke mu dao franšizu "Suicide Squad". Riječ je adaptaciji stripa o zlikovcima i čudacima koji su se prisiljeni udružiti da spase svijet, a među njima je i blentavi Peacemaker, koji je toliko uvjeren u ideju svjetskog mira da će zbog njega poubijati, kako i sam tvrdi, "svakog muškarca, ženu i dijete".

Gunn je, snimajući film (također luckasto dobar), uvidio potencijal u Peacemakeru pa mu dao seriju, i čini se pogodio. Riječ je o duhovitoj, otkačenoj, na trenutke stvarno bizarnoj i politički nekorektnoj seriji nakrcanoj stadionskim rockom, šašavim kostimima i svakakvim bizarlucima.

Uz Johna Cenu, koji nema problem s time da paradira uokolo u slip gaćama ili bizarnim čizmama, da pleše, pjeva i govori budalaštine, dobar posao obavlja i Robert Patrick kao njegov stari, Danielle Brooks i Fredie Storma kao njegovi pomoćnici te Jennifer Holland, agentica u koju se zaljubljuje. Gunn je vrlo talentiran, tu nema spora, i nikad ne dopušta da čitava stvar skrene u parodiju, pa ako rejting bude dobar, možda dobijemo i drugu sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:13