'Ironwoman' - prvi dokumentarni film Nevene Rendeli

Pročitajte cijeli članak:

U zagrebačkom kinu Tuškanac premijerno je prikazan prvi dokumentarni film Nevene Rendeli pod nazivom “Ironwoman”. Voditeljicu i urednicu inspirirala je priča Porečanke Đurđice Orepić koja se tek prije par godina počela baviti sportom, a u listopadu će sudjelovati u najtežoj triatlonskoj utrci.

Đurđica je prva Hrvatica koja je dobila pozivnicu za Svjetsko prvenstvo Ironman koje se u listopadu održava na Havajima. Porečka poduzetnica najbolji je rezultat ostvarila lani u Klagenfurtu – 3,8 km plivanja, 180 km biciklom te 42,2 km trčanja završila je nakon 11 sati i 19 minuta. U najtežem razdoblju treniranja, deset dana prije Ironmana, i tijekom samog natjecanja u stopu su je pratile kamere, a dokumentarni film “Ironwoman” o njenoj upornosti i predanosti bit će 16. ožujka prikazan na HRT-u.

Nevenu Rendeli zaintrigirala je životna priča 51-godišnje poduzetnice, udovice s troje djece, koja se u 47. godini života odlučila baviti trčanjem i to iz oklade, a sada joj je cilj popeti se na postolje najteže triatlonske utrke koja se održava 8. listopada u Koni.

U fotogaleriji pogledajte tko je sve stigao na premijeru dokumentarnog filma, a u novom broju Glorije, koji je u prodaji od 10. ožujka pročitajte životnu priču energične Đurđice Orepić.

Linker
26. travanj 2024 01:16