iStock
SHOPPING

Instagram ima novost koja će oduševiti trendseterice

Sigurno ste često, pregledavajući svoj Instagram feed, naletjeli na odjevne komade koji su vas osvojili na prvu i koje biste iste sekunde kupili, ali vam je trebala cijela vječnost da ih locirate u bespućima interneta. Jedna od najpopularnijih društvenih mreža sada je odlučila doskočiti tom problemu i predstavila novi dodatak zahvaljujući kojem ćete svaku kombinaciju koja vas oduševi moći kupiti u samo nekoliko klikova.

Iako još uvijek nije omogućena kupovina direktno putem Instagrama, put od proizvoda koji smo zamijetili na nečijoj fotografiji pa do njegove kupovine zamjetno je skraćen. Brendovi će na svojim fotografijama moći označiti do pet proizvoda čiji će se osnovni podaci poput naziva i cijene prikazati zahvaljujući opciji "Tap to View Products". Svi oni koji će i nakon što vide cijenu ostati zainteresirani za proizvod mogu otkriti sve detalje o njemu tako da ga jednostavno odaberu, nakon čega će se otvoriti nova stranica s dodatnim opisom i fotografijama te opcijom "Shop Now", koja će kupce voditi direktno na stranicu brenda.

Dodatak je tek u fazi testiranja. Za početak je angažirano samo 20 brendova među kojima su Kate Spade, JackThreads, J.Crew i Warby Parker, a trenutačno se testira u SAD-u i omogućeno je na iOS uređajima.

Linker
07. srpanj 2022 06:33