Bravo

Ovo je najljepša hrvatska tapeta: Josipa Maras upravo je osvojila jednu od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna

Na međunarodnom renomiranom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta nagradu je osvojila hrvatska tapeta Maslinik.

Hrvatska dizajnerica Josipa Maras i njezin Studijo osvojili su prestižnu nagradu 'Archiproducts Design Award longlisted' za tapetu Maslinik. Riječ je o renomiranom međunarodnom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta na kojem svojim izvanrednim postignućima i kreativnim talentom konkuriraju na svjetskom tržištu, a već šestu godinu zaredom nagrada slavi svjetsku izvrsnost dizajna.

Hrvatski Studijo Wallart odabran je za nominaciju među tisuće projekata iz cijelog svijeta u različitim kategorijama.

Projekt je prijavljen s pet umjetničkih tapeta, hrvatskoj javnosti već dobro poznatih pod nazivom: Prekrasna, Maslinik, Zlatna Vaka Naka, Pastelna rapsodija dvica i Čarobna šuma. Nagradu je osvojila tapeta Maslinik.

image
STUDIJO

Čitajte i: Obitelj i vjera kao najveća snaga! Ni borba sa sinovim zdravstvenim problemima Josipu nije pokolebala

"Hvala svima koji su Maslinike zasadili u svoje projekte, puno ranije nego ga je svijet priznao. Sad komotno mogu reći da Hrvati imaju jednu od najljepših tapeta na svijetu. Jedno od najprestižnijih natjecanja u svijetu mi je večeras uručilo nagradu. Maslinik nije samo tapeta. To je priča o životu i poslu koji te testira do krajnjih granica. Onda kad bi od umora i neuspjelih pokušaja koji traju tjednima odustala, označila sve fileove i lagano ih spustila u Recycle bin pa ipak skuhala još jednu kavu u 23 sata i rekla sebi da ću crtati do jutra. Iznimno sam ponosna što je naš trud i rad prepoznat, naša priča ispričana na globalnoj pozornici, a hrvatski brend stoji bok uz bok nekim od najprestižnijih dizajnerskih imena", rekla je Josipa Maras.

image

Josipa Maras

STUDIJO

Čitajte i: Usudite se na ovu bajkovitu promjenu: Donosimo sedam ideja za najljepše tapete u spavaćoj sobi

Unikatne i personalizirane tapete svakom prostoru daju poseban šarm, a dodatnu vrijednost daje hand painted pristup, odnosno originalan način prijenosa izvornog talenta ljudske ruke u digitalno slikarstvo. Ljubav prema slikarstvu zaokuplja je još od desete godine života, a zahvaljujući trudu i inovacijama u dizajnu danas u rukama drži ovu prestižnu nagradu.

Linker
03. travanj 2024 03:32