Bravo!

Još jedno prestižno priznanje: Tapeta Josipe Maras proglašena najboljim europskim dizajnom

Tapeta naziva ‘Mramorni cvijet‘ nagrađena je German Design Awardom,. To je službena njemačka nagrada za dizajn koja je prvi put dodijeljena 1969. godine.

Frankfurt je postao meka svjetske arhitekture i dizajna, a u tom njemačkom gradu okupila su se najrelevantnija svjetska imena na dodjeli jedne od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna - German Design Award. Među revolucionarnim dizajnerskim postignućem odlikovan je i hrvatski dizajn - tapeta "Mramorni cvijet" autorice Josipe Maras. Tapeta iz radionice Studijo Wallart proglašena je najboljim europskim dizajnom u kategoriji Excellent Product Design.

"Biti danas ovdje, među ljudima koji me svojim likom i djelom uvijek iznova inspiriraju velika je čast i privilegija. Iznimno sam ponosna što je žiri odabrao upravo Mramorni cvijet kao proizvod izvrsnog dizajna i jedinstvenog umjetničkog izričaja. Svjetla pozornice ovog su puta bila rezervirana za Hrvatsku, hrvatski proizvod, dizajn i umjetnost, to je ono što istinski ispunja", kazala je Maras prilikom uručenja nagrade.

image

Josipa Maras

PRESS
image
PRESS

German Design Award službena je njemačka nagrada za dizajn koja je prvi put dodijeljena 1969. godine. Održivost, estetika, trajnost, funkcionalnost i cjelokupan koncept predstavljali su glavne kriterije za nominaciju. Nadmetanje najboljih među najboljima uvjetovano je projektima koji su se već dokazali na tržištu i potvrđeni su od stručne javnosti na nacionalnoj ili međunarodnoj razini. Stručni žiri čine renomirani međunarodni predstavnici kreativne industrije koji ovom nagradom, već desetljećima, postavljaju standard vizualnog uspjeha.

Stajati bok uz bok s globalno nagrađivanim projektima za Studijo Wallart tapete nije novost. Još nedavno našle su se među dobitnicima Archiproducts Design Award u Milanu, i to drugu godinu za redom.

image

Nagrađena tapeta ‘Mramorni cvijet‘

PRESS

"Svi koji su uz mene posljednjih desetak godina znaju da nam se uspjeh nije dogodio preko noći. Bilo je to puno izgubljenih bitki, no sve nas je to izgradilo u ovo što danas jesmo. Tek sada, uz tim divnih ljudi i muža koji se bore s vjetrenjačama rasta poslovanja - imam luksuz ‘samo‘ crtati i idejno stvarati neke nove priče", zaključila je Josipa Maras.

Linker
25. travanj 2024 11:25