JOSKO SUPIC/CROPIX
Modni dvoboj

Glazbeni spektakl u Splitu privukao brojne poznate dame: Tko zaslužuje modnu peticu - Vjekoslava Huljić ili Sonja Jandroković?

Na premijeri glazbenog spektakla, pop-mise Tončija Huljića, među poznatim damama dominirale su šarene, lepršave ljetne modne kombinacije.

Na premijeri glazbenog spektakla, pop-mise Tončija Huljića, među poznatim damama dominirale su šarene, lepršave ljetne modne kombinacije.

Povodom otvaranja 67. Splitskog ljeta, Tonči Huljić izveo je pop-misu, sakralni koncert u kombinaciji s aktualnim glazbenim trendovima u Galeriji Meštrović.

Prva pop-misa u svijetu, jedinstvenog i rijetkog koncepta koji se izvodi uz orkestar, zbor, soliste i instrumentaliste Madre Badesse, privukla je brojna poznata lica i modne kombinacije idealne za ljetne večeri provedene na tako svečanim događajima.

I dok nas je na pretpremijeri Tončijeva supruga Vjekoslava oduševila maxi plavom haljinom u kojoj je naglasila dekolte, crnim salonkama s remenčićem oko gležnja i bijelom torbicom, ovoga se puta pojavila u nešto nježnijoj nijansi iste boje.

Za premijeru je Tončijeva supruga odabrala dugu tirkizno plavu lepršavu haljinu s asimetričnim gornjim dijelom i detaljićem na desnom ramenu. Srebrnu torbicu ukomponirala je u čitavu modnu priču koju je dodatno začinila srebrnim sjajnim štiklicama s plavim odsjajem.

image
Na premijeri se Vjekoslava pojavila u laganoj dugoj haljini nježno plave boje.
JOSKO SUPIC/CROPIX

Na premijeri je prisustvovala i popularna domaća pjevačica Andrea Šušnjara u uskoj haljini naglašenog dekoltea, dugih 'puf' rukava i šarenog uzorka na kojem prevladava zelena boja. Haljinu je Andrea iskombinirala s jednostavnim sivim sandalama na potpeticu.

image
Andrea Šušnjara obukla je usku haljinu s puf rukavima.
JOSKO SUPIC/CROPIX

Čitajte i: Vjekoslava Huljić blistala u plavoj haljini! Na koncert supruga i kćeri došla u društvu sina i Petra Graše

Pjevačica i glazbenica Mirella Meić i glumica Arijana Čulina pojavile su se u lepršavim dugim haljinama i šarenim sandalama. Dok je Mirella odabrala šarenu dugu haljinu na kojoj dominiraju ljetne boje, Arijana je izabrala ljetnu haljinu s kojom se ne može pogriješiti - dugu, jednostavnu i lepršavu s čipkastim uzorkom.

image
Mirella Meić i Arijana Čulina također su prisustvovale ovom glazbenom spektaklu.
JOSKO SUPIC/CROPIX

Sonja Jandroković, supruga predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića odabrala je haljinu u istom tonu, bojama vrlo sličnu Mirellinoj. Bez rukava, lepršava i duga haljina savršeno se uklopila s drugim modnim kombinacijama kakve su poznate dame za taj događaj izabrale.

image
Supruga predsjednika Sabora odabrala je šarenu lepršavu ljetnu haljinu.
JOSKO SUPIC/CROPIX

Na svečanoj premijeri ovog glazbenog spektakla prisustvovali su i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Blaženko Boban – župan splitsko-dalmatinski, Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika grada Splita, ali i Petar Grašo u društvu sestre Buge, Vinko Brešan sa suprugom Sandrom Boticom Brešan, Anamarija Asanović, Ivić i Ksenija Pašalić, Domenica, Mia Dimšić, Jure i Marija Pirić, Sandra i Ivan Ledenko te mnogi drugi.

Pop-misa koja se sastoji od tri dijela - Mise Mediterane i Ave Marije- koje je skladao Tonči Huljić i Dies Irae, koju potpisuje i izvodi Tončijeva kći Hana Huljić, oduševila je publiku izvedbom kakvu do sada još nisu imali prilike vidjeti i čuti.

Čitajte i: Posebna zahvala kćerki Hani: Tonči Huljić najavio premijeru njegove mise Mediterana

Podsjećamo, Huljićeva pop-misa već je pohranjena u Vatikanskom arhivu. Kako je glazbenik otkrio, njegov cilj bio je da njegova glazba dopre do svih, bez obzira na to jesu li vjernici, agnostici, ateisti te da se sluša i u crkvi i vlastitom domu.

"Prvi put u svom radnom vijeku jedno ovakvo djelo predstavljam u svom rodnom Splitu zbog čega sam također jako sretan. Mediterana je autohtoni splitski projekt", zaključio je Tonči koji se s ovim originalnim konceptom planira probiti i na europskoj razini.

Linker
26. travanj 2024 11:41