KIK
DOBRA FORMA

Hit za lijenčine: Vježbajte kod kuće uz ove četiri aplikacije

Vježbanje nije samo zdravo već i zabavno, a da ustrajete u održavanju kondicije ili gubljenju kilograma mogu vas motivirati i aplikacije s kojima možete vježbati kod kuće.

Vježbanje nije samo zdravo već i zabavno, a da ustrajete u održavanju kondicije ili gubljenju kilograma mogu vas motivirati i aplikacije s kojima možete vježbati kod kuće.

Nova godina donosi i nove trendove u vježbanju. I dok je lanjsku obilježio “indoor cycling”, grupni program na “sobnim” biciklima, u 2019. jedan od vodećih trendova je veslanje. Baš kao što stacionarni bicikl simulira vožnju “pravog”, tako i ergometri u zatvorenom prostoru simuliraju veslanje na vodi. Veslanje aktivira sve veće mišićne skupine, a u jednom zaveslaju pokreće se više od 90 posto mišića, i to s vrlo malim opterećenjem na zglobove i intenzitetom koji odgovara svakom pojedincu. Veslanje blagotvorno djeluje i na kardiovaskularni i dišni sustav, kao i na metaboličke procese, pa je idealno za osobe koje se bore s prekomjernom tjelesnom težinom. Koju god fizičku aktivnost odabrali, možda je najvažnije znati da se u vježbanju ustraje i zbog sjajnog osjećaja koji ono pobuđuje. Kad se postigne taj cilj, nema odustajanja, a dobri pomagači su i aplikacije s kojima možete vježbati kod kuće.

1. FREELETICS BODYWEIGHT aplikacija pomoći će vam da ojačate tonus mišića. Prije nego što je počnete koristiti prođite testiranje kako bi se tjedni plan vježbanja prilagodio vašoj kondiciji i fizičkim potrebama. Vježbe se mogu izvoditi i u vrlo malom prostoru.

2. COUCH TO 5K aplikaciji moto je doslovno "s kauča do 5 kilometara". Namijenjena je početnicima u trčanju, a za nju je potrebno oznojiti se tek 30 minuta dnevno, tri dana u tjednu tijekom devet tjedana.

3. MYFITNESSPAL Under Armourova 3-u-1 aplikacija kontrolira prehranu, broji kalorije i motivira za vježbanje. S više od šest milijuna jela u bazi prati koliko je kalorija uneseno u organizam, a koliko potrošeno.

4. KEELO aplikacija osigurava visok intenzitet funkcionalnih treninga snage i kondicije koji neće potrošiti vrijeme, ali hoće kalorije. Naime, u HIIT-u (high intensity interval training) se izmjenjuju intervali rada visokog i niskog intenziteta odnosno aktivnog odmora. Aplikacija omogućava i pristup virtualnom treneru koji odgovara na pitanja i daje informacije o programu vježbanja.

Linker
26. travanj 2024 08:15