ZA ZDRAVIJU NACIJU

Ovi mladi sportaši i treneri novi su dio tima ‘Aktivne Hrvatske‘

 PR
U 12. sezoni vježba se u Puli, Baranji, Požegi, Malom Lošinju, Krku, Vodicama, Dubrovniku i Velikoj Gorici

Hrvatska nacija je sve deblja, pokazala je nedavna studija. Postoci pretilosti se za razliku od prije 30 godina mjere u dvije decimale, a sve veći broj djece i mladih živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u 12. godinu edukacija i zajedničkih treninga s građanima diljem Hrvatske.

Trenerski tim od ove je godine pojačan za četiri mlada trenera i sportaša koji su već sada uzor svojim vršnjacima. 22-godišnji Antonio Korajac student je Fizioterapije u Nizozemskoj, Saxion UAS i trenutni razmus za privatnog trenera (NSCA) na fakultetu u Amsterdamu. Sportom se aktivno bavi godinama. Njegova najveća ljubav je street workout, a sve vještine redovno pokazuje na svojim društvenim mrežama.

image

Fran Vukomanović

PR
image

Stjepan Žabčić i Antonio Korajac

PR

Filip Beljan je student 3. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno se bavio rukometom, a današnji trenerski posao mu se bazira grupnim treninzima, te rehabilitaciji sportskih ozljeda.

- Kroz Aktivnu Hrvatsku cilj nam je ove godine aktivirati ponajviše one mlade čije su ruke zalijepljene za mobilne uređaje, a lica okrenuta isključivo prema ekranima! – otkriva Filip.

Osvajač državnih i međunarodnih natjecanja u karateu Fran Vukomanović dio je trenerskog tima u Puli u kojoj će se prvi ovogodišnji trening održati u subotu, 6. travnja u 11 sati na Trgu Portarata. Nositelj nositelj majstorskog crnog pojasa u judu Stjepan Žabčić već šest godina trenira street workout.

image

Filip Beljan

PR
image

Patrik Kramarić

PR

Tim Aktivne Hrvatske čine i kineziolozi te treneri s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba te drugi stručnjaci. Stalni suradnici su kineziolozi Lukrecija Dragić, Tina Živković, Drago Pezić, Patrik Kramarić i Luka Šuker, instruktorice pilatesa Asja Petersen i Jelena Atabeyki te mlada gimnastičarka Anja Dabinović.

Besplatni treninzi održat će se u Puli, Baranji, Požegi, Krku, Vodicama, Dubrovniku i Velikoj Gorici. Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Stručni projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

image

Tim 2

PR

- Vesele nas ponovna sportska druženja i vježbanja diljem Hrvatske. Treninzi su namijenjeni svim generacijama. Aktivirat ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta. Pozivam sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno! – izjavila je ambasadorica projekta Renata Sopek.

Za sve treninge potrebno se prijaviti na; www.aktivnahrvatska.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:32