FACEBOOK ONLY FOOLS AND HORSES
U 80. godini

Preminuo legendarni Boycie iz ‘Mućki‘: Otišao je mirno, u snu, nakon duge borbe s rakom

John Challis preminuo je svega desetak dana nakon što je obilježena 40. godišnjica od početka emitiranja popularne serije.

John Challis preminuo je svega desetak dana nakon što je obilježena 40. godišnjica od početka emitiranja popularne serije.

Jedna od vrhunskih britanskih humorističnih serija svih vremena zasigurno su 'Mućke' ili na engleskom 'Only Fools and Horses' koja prati svakodnevni život ambicioznog preprodavača Dereka "Delboy" Trottera i njegovog mlađeg brata Rodneyja i njihove pokušaje da se obogate.

Zato je mnoge fanove ove serije rastužila vijest o smrti Johna Challisa koji je utjelovio Boycieja, Delboyjevog prijatelja s kojim se uvijek nadmetao u raznim stvarima.

Njegova obitelj dala je službeno priopćenje, napisavši da je John preminuo mirno, u snu, u 80. godini života nakon duge borbe s rakom. Vijest su objavile službene stranice serije na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

"Tužna srca vam donosimo ovako tužnu vijest. Naš i vaš dragi prijatelj, John Challis, preminuo je mirno u snu, nakon duge bitke s rakom. Uvijek će biti voljen zbog uloge Boycieja i ostavio je veliko glumačko nasljedstvo kojim će nastaviti veseliti i nasmijavati ljude još dugo godina. Molimo vas da poštujete privatnost Johnove obitelji i prijatelja u ovim teškim trenutcima, a možete biti sigurno da će u budućnosti biti još prilika za slavljenje njegova života, kada će svi biti dobrodošli", piše u priopćenju.

image
John Challis dugo se borio s rakom.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Johnova obitelj je također zamolila obožavatelje, koji su namjeravali potrošiti novac na cvijeće, da ga doniraju jednoj od humanitarnih udruga za životinje koje je odabrao pokojni glumac.

Sir David Jason, Delboy iz serije 'Mućke', odao je počast preminulom kolegi: "Jako tužna vijest. John je bio predivan čovjek, odličan glumac i prijatelj više od 40 godina. Teško je zamisliti svijet bez njega. Iskrena sućut njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima", poručio je Jason.

image
David Jason i Nicholas Lyndhurst utjelovili su braću Delboyja i Rodneyja u 'Mućkama'.
-/SWNS/PROFIMEDIA

John Challis rođen je 16. kolovoza 1942. u Bristolu, ali je odrastao u Londonu. Gluma nije bila njegova prva strast jer se prije pojavljivanja na malim ekranima bavio prodajom nekretnina. Prvo je glumio u kazalištu, a na televiziju je došao 1967. Osim u 'Mućkama', pojavio se u u serijama 'Coronation Street', 'The Sweeney', 'Doctor Who' , 'The Newcomer' i 'The Green Green Grass'.

John je bio veliki obožavatelj Srbije - nedavno je snimio film 'Boycie u Beogradu', a krajem kolovoza ove godine podnio je zahtjev za srpsko državljanstvo. Ipak, morao je otkazati turneju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Preminuli glumac bio je u braku čak četiri puta, ali nije imao djece. Iza sebe ostavio je suprugu Carol, ujedno i njegovu posljednju.

Linker
27. travanj 2024 20:53