Getty Images
dugo se mučila

Nitko nije znao za tragediju Courteney Cox dok je snimala 'Prijatelje': 'Kako je samo bilo teško tada biti smiješan'

Baš kao njezin lik Monice Geller iz serije 'Prijatelji', Courteney Cox je prolazila kroz teško i mukotrpnu bitku kako bi proširila svoju obitelj.

Prošlo je čak 25 godina otkako su "Prijatelji" emitirani po prvi put i preko noći su postali hit. Simpatični i nasmijani glumci u kratkom vremenu su postali obožavani likovi diljem svijeta, a u tom razdoblju Courteney Cox se nosila sa situacijom koja joj je slamala srce kao i njezin lik. U seriji je Monica Geller pokušavala dobiti dijete s Chandlerom Bingom (Matthew Perry), a slične probleme je slavna glumica proživljavala i u stvarnom životu. U to vrijeme imala je nekoliko spontanih pobačaja.

LOS ANGELES, CA - JUNE 08: Courteney Cox arrives at the
Getty Images

"Bilo je to jako teško", rekla je glumica koja nije skrivala svoju bitku nego je o tome progovorila za NBC. "Sjećam se da sam jednom u seriji imala spontani pobačaj, a Rachel je rodila curicu. O, kako je bilo teško i užasno biti smiješan u to vrijeme", rekla je jednom prilikom.

Courteney se udala za Davida Arquettea 1999., a onda su se kao par počeli suočili s teškoćama oko začeća.

"U mojoj obitelji svi imaju djecu i nitko nije imao takav problem, pa sam mislila da ga neću imati ni ja, ali nakon što bi ostala trudna dosta lako, bilo je teško zadržati trudnoću", rekla je poznata glumica koja je rekla kako njezino tijelo stvara anti- tijela koja su napadala plod, a nakon što je išla na umjetnu oplodnju, na svijet je donijela Coco koja se rodila 2004. godine, dva dana prije njezina 40. rođendana.

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 15:  Courteney Cox and Coco Arquette attend the Nanci Ryder's
Getty Images

Godinama kasnije otkrila je točan uzrok pobačaja nakon što joj je dijagnosticirana mutacija gena MTHFR koji povećava rizik od stvaranja krvnih ugrušaka pa žene koje su pozitivne na mutirani gen mogu imati veći rizik od pobačaja.

Linker
19. travanj 2024 06:16