Profimedia, Uppa entertainment
SUZE ZA MAJKU

Neprežaljena princeza Diana bila je uz njega: Princ Harry pobrinuo se da njegova majka bude dio vjenčanja

'Ne prođe dan da je se ne sjetim' - izjavio je Harry u intervjuu prije nekoliko godina, a bez nje, barem u njegovim mislima, nije prošlo ni njegovo vjenčanje s Meghan Markle. Princeza Diana bila je prisutna kroz pjesmu, cvijeće i dijamante, a pomisao na nju princa Harryja, ali i gledatelje, ganula je do suza.

'Ne prođe dan da je se ne sjetim' - izjavio je Harry u intervjuu prije nekoliko godina, a bez nje, barem u njegovim mislima, nije prošlo ni njegovo vjenčanje s Meghan Markle. Princeza Diana bila je prisutna kroz pjesmu, cvijeće i dijamante, a pomisao na nju princa Harryja, ali i gledatelje, ganula je do suza.

Vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle ući će u povijest kao jedno od najvećih vjenčanja ovog desetljeća, a o njemu će se govoriti još danima. Zaljubljeni pogledi, šaputanja u crkvi i emotivni govori samo su dio onoga zbog čega su mnogi, nakon gledanja vjenčanja, poželjeli da imaju takav odnos, ali gledatelji su u velikoj mjeri bili emotivni i zbog toga što njegova majka, nikad prežaljena princeza Diana nije bila prisutna u trenutku koji je njezinom sinu bio jedan od najvažnijih. Princeza srca, kako su je zvali, poginula je u prometnoj nesreći 1997., ali uspomena na nju još živi, a Meghan Markle i princ Harry pobrinuli su se da na vjenčanju bude s njima – i to na više načina.

Iako je vjenčanje bilo pravi spektakl, par nije zaboravio na princezu. Još je kod objave zaruka princ Harry izjavio kako misli da bi njegova majka i zaručnica bile najbolje prijateljice i već je tada Diana bila uključena – kroz zaručnički prsten: najveći, središnji dijamant je iz Bocvane, ali dva manja do njega su dijamanti s jednog od Dianinih broševa.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 27:  Prince Harry and actress Meghan Markle during an official photocall to announce their engagement at The Sunken Gardens at Kensington Palace on November 27, 2017 in London, England.  Prince Harry and Meghan Markle have been a couple officially since November 2016 and are due to marry in Spring 2018.  (Photo by Chris Jackson/Chris Jackson/Getty Images)
Chris Jackson/Getty Images

Osim zaručničkog prstena, na vjenčanju su princezu Dianu predstavljali članovi njezine obitelji, a njezina sestra Lady Jane Fellowes je čitala iz Pjesme nad pjesmama. Među cvijećem kojim je ukrašena crkva našle su se i bijele ruže, Diani omiljene, dok su u Meghaninom buketu bile potočnice, sitno svijeće koje je princeza obožavala.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19:   Flowers adorn the front of the organ loft inside St George's Chapel at Windsor Castle for the wedding of Prince Harry to Meghan Markle on May 19, 2018 in Windsor, England.. (Photo by Danny Lawson - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Britain's Prince Harry (L) and Meghan Markle (R) kiss as they exit St George's Chapel in Windsor Castle after their royal wedding ceremony, in Windsor, Britain, 19 May 2018. The couple have been bestowed the royal titles of Duke and Duchess of Sussex on them by the British monarch. NEIL HALL/Pool via REUTERS - RC121E716240
REUTERS

Za vrijeme vjenčanja svirala je, između ostalih, i "Guide Me, O Thou Great Redeemer", pjesma koju je Diana voljela, a svirana je i na njezinom pogrebu 1997. godine. Na posljednje stihove pjesme, princ Harry nije uspio zadržati emocije pa je uhvaćen kako briše suze.

The Princess of Wales and Prince Harry attend VJ (Victory over Japan) Day ceremonies in the Mall August 19. The events are likely to mark Britain's last major World War Two remembrance - PBEAHUNDBCW

Svojevrsni podsjetnik na princezu bio je i njezin prijatelj, glazbenik Elton John koji je na njezinom pogrebu pjevao pjesmu "Candle in the Wind", a na prinčevom vjenčanju izveo četiri pjesme - "Your Song", "Tiny Dancer", "Circle of Life" i "I'm Still Standing".

Meghan je još jednom, prije svečane večere, sve podsjetila na neprežaljenu princezu kada se pojavila u elegantnoj haljini dizajnerice Stelle McCartney koju je "začinila" upečatljivim nakitom koji je dodala u kombinaciju. Vojvotkinja od Sussexa nosila je prsten s plavim dijamantom koji je princeza Diana obožavala.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19: Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex wave as they leave Windsor Castle after their wedding to attend an evening reception at Frogmore House, hosted by the Prince of Wales on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Steve Parsons - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Linker
29. travanj 2024 14:18