CLINT BREWER/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Još je pod uvjetnom

Nakon zatvora odmah na rad za opće dobro: Zvijezda ‘Pune kuće‘ i dalje odrađuje kaznu za davanje mita

Dva mjeseca nakon što je izašla iz zatvora, glumica Lori Loughlin viđena je kako dijeli zapakirane obroke potrebitima u sklopu odsluženja svoje kazne za podmićivanje prestižnog američkog fakulteta kako bi se njezine kćeri na njega lakše upisale.

Dva mjeseca nakon što je izašla iz zatvora, glumica Lori Loughlin viđena je kako dijeli zapakirane obroke potrebitima u sklopu odsluženja svoje kazne za podmićivanje prestižnog američkog fakulteta kako bi se njezine kćeri na njega lakše upisale.

Glumica Lori Loughlin odslužila je svoja dva mjeseca kazne zbog sudjelovanja u jednoj od najvećih prijevara s upisima na fakultete u američkoj povijesti. Naime, Lori je sa svojim suprugom Mossimom Giannullijem uhićena na proljeće 2019. godine, u sklopu velike istrage koja se provodila na fakultetima diljem Amerike.

Otkriveno je da su ona i njezin suprug platili 500 tisuća dolara mita Sveučilištu Južne Kalifornije kako bi njihove kćeri Belli i Oliviji Jade osigurali mjesto na studiju, iako nisu imale ocjene ni dovoljno dobar rezime.

image
Lori Loughlin s kćerima Bellom i Olivijom Jade.
MEDIAPUNCH INC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Lori je dosta dugo tvrdila da nije kriva, no naposljetku je priznala i osuđena je na na dva mjeseca zatvora, 150 tisuća dolara kazne, 100 sati društvenog rada i dvije godine uvjetne. Sada je prvi put viđena nakon odsluženja kazne - na fotografijama u vlasništvu Page Sixa, vidi se kako Loughlin dijeli zapakirane obroke potrebitima u sklopu volonterskog projekta koji je organizirala organizacija "Angel Food".

Čitajte i: Kolegica iz ‘Kućanica‘ već je odradila zatvorsku kaznu, ali Lori i dalje tvrdi da nije kriva: Sad je optužena da skriva dokaze

Organizacija "priprema i isporučuje zdrave obroke za ljude pogođene ozbiljnim bolestima, donoseći utjehu i nadu svaki dan", stoji na njihovoj službenoj stranici. Odjevena je bila vrlo ležerno - u trapericama, puloveru, običnoj majci i tenisicama. Uz to je nosila šiltericu, sunčane naočale i masku, ne želeći se isticati, paparazzi su je ipak prepoznali.

image
Lori Loughlin i suprug Mossimo Giannulli.
PATRIOT PICS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Iako je u zatvor Dublin ušla hrabra, već prvi dani u ćeliji su je slomili. "Zaista je ušla hrabro, imala je vjeru i podršku svoje obitelji, a nakon nekoliko dana shvatila je da neće biti tako lako", otkriva izvor iz zatvora, a drugi dodaje da je Lori tada bila "u potpunom kaosu".

Čitajte i: Ušla je snažna no puca pod pritiskom: Lori Loughlin u zatvoru proživljava gorke trenutke

I ‘kućanica‘ završila u zatvoru

Osim Lori, u ovu prijevaru bila je upletena još jedna poznata glumica, Felicity Huffman, najpoznatija po ulozi u seriji "Kućanice". Ona je odmah priznala krivnju za davanje 15.000 dolara mita kako bi se njezina kći Sofia upisala na spomenuto sveučilište.

image
Felicity Huffman i William H. Macy sa kćerima Sofijom i Georgijom.
PROFIMEDIA, ZUMA PRESS - NEWS

Zvijezda Kućanica priznala je ovu ozbiljnu grešku, napisavši da se jako srami svog postupka, ali da njezina kći nije ništa znala. "Moja kći apsolutno ništa nije znala o mojim akcijama. Izdala sam je svojim nepromišljenim i duboko pogrešnim ponašanjem", izjavila je. Provela je dva tjedna u zatvoru te je dobila uvjetnu kaznu.

Uz dvije glumice, za davanje mita optuženo je još 33 roditelja, a vlasti tvrde kako je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na kalifornijska sveučilišta William ‘Rick‘ Singer. On je priznao krivnju za organizaciju prijevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportaše.

Linker
26. travanj 2024 19:40