SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
Selena se vraća

Jennifer Lopez oduševljena nasljednicom: ‘Ta mi je uloga obilježila karijeru, uzbuđena sam‘

Najpoznatija latino umjetnica, svjetski uspješnu karijeru može zahvaliti upravo ulozi u biografskom filmu o meksičkoj pjevačici, koji joj je donio i nominaciju za Zlatni globus. Danas, nakon 23 godine J.Lo jedva čeka seriju posvećenu istoj umjetnici.

Najpoznatija latino umjetnica, svjetski uspješnu karijeru može zahvaliti upravo ulozi u biografskom filmu o meksičkoj pjevačici, koji joj je donio i nominaciju za Zlatni globus. Danas, nakon 23 godine J.Lo jedva čeka seriju posvećenu istoj umjetnici.

Jedna od najslavnijih Latina novijeg doba definitivno je Jennifer Lopez, a velik doprinos svjetskoj slavi imala je uloga u filmu "Selena", kada je 1997. tada još relativno nepoznata Portorikanka Lopez odigrala tragično preminulu pjevačicu meksičkih korijena.

Lopez je sada nahvalila o nadolazećoj seriji, koja se također bavi životom neprežaljene Selene. "Ljudi ne znam jeste li čuli o novoj seriji 'Selena' na Netflixu. Uloga Selene mi je bila ključni trenutak karijere i jako sam bila uzbuđena kad sam vidjela najavu i čula za nju. To je odličan način da nove generacije upoznaju Selenu. Ja je volim, bila je velik dio mog života i moje karijere i jedva čekam da vidim seriju", poručila je J.Lo.

Serija od devet nastavaka premijerno će se prikazati na streaming servisu Netflix 4. prosinca, dolazi na ekrane čak 23 godine nakon biografskog filma Selena u kojem je Jennifer Lopez utjelovila kraljicu Tejano glazbe. Zbog te je uloge dobila i nominaciju za Zlatni globus.

Selena za nove generacije

Serija će prikazivati život Selene Quintanille, u doba njenog odrastanja i sazrijevanja, dok slijedi svoje snove, ali se i suočava sa svojom obitelji bog hrabrih izbora. kao 'nova' Selena zablistat će 30-godišnja Christian Serratos.

Pogledajte video

Poznato lice ljubiteljima serija, od 2014. glumila je Rositu Espinosu u seriji "Živi mrtvaci", a u "Sumrak sagi" odglumila je Angelu Weber. Odabir ove glumice za ulogu jedne od najpoznatijih legendi latino glazbe u Sjedinjenim Državama, Netflix je objavio u studenom 2019.

Tragična smrt mlade pjevačice

Selena je ostala zapamćena unatoč svojoj kratkoj karijeri, tragično je preminula nepunih mjesec dana prije svog 24. rođendana. Ubila ju je osoba koja joj je trebala biti prijateljica. Selenin otac zaposlio je Yolandu Saldivar kao predsjednicu Seleninog Fan kluba, a kasnije je vodila i Selenine butike.

image
Jennifer Lopez u filmu o Seleni, glumila je samo dvije godine nakon smrti pjevačice.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Ubrzo se otkrilo da Yolanda potkrada prijateljicu, a otac ju je odlučio otpustiti. Selena je do zadnjeg trena branila prijateljicu, unatoč dokazima koje više nije bilo moguće ignorirati. Odlučila je još jednom razgovarati s Yolandom i dogovorila sastanak u Salivarnoj hotelskoj sobi. Tu je izbila svađa, a dok je Selena izlazila iz sobe, Yolanda je izvadila pištolj i pucala joj u leđa.

Selena je uspjela doći do recepcije i reći tko ju je upucao, zatim se srušila. Umrla je nekoliko sati kasnije u bolnici. Dvije godine nakon tragične smrti, Jennifer Lopez utjelovila je mladu Meksikanku u filmu "Selena", toj ulozi - i danas je također toga svjesna - može zahvaliti svoju uspješnu karijeru.

Linker
26. travanj 2024 23:24