Ouzounova/Splash News
ŽIVOTNA BORBA

Chuck Norris: ‘Odustao sam od karijere da bih suprugu održao na životu’

Supruga legendarnog glumca prije pet godina tri puta u tjedan dana podvrgnula se magnetnoj rezonanci. Nakon toga, nekadašnja manekenka trpi nesnosne bolove, a njezin suprug tužio je čak 11 farmaceutskih kompanija.

Supruga legendarnog glumca prije pet godina tri puta u tjedan dana podvrgnula se magnetnoj rezonanci. Nakon toga, nekadašnja manekenka trpi nesnosne bolove, a njezin suprug tužio je čak 11 farmaceutskih kompanija.

Gina Norris (54) patila je od reumatskog artritisa zbog kojega se morala podvrgnuti magnetnoj rezonanci. Tijekom tretmana doktori su joj, kako to obično biva, ubrizgavali boju za kontrast. Ona sada tvrdi da su je upravo te materije zamalo odvele u smrt, a sama pretraga, odnosno tretman, izazvao joj je još dva milijuna dolara štete zbog saniranja neželjenih posljedica.

Otkako je podvrgnuta magnetnim rezonancama Gina konstantno osjeća bol, iscrpljenost i žarenje u tijelu te ima problem s centralnim živčanim sistemom.

Norris je prije nekoliko dana tužio proizvođače gadolinijeva kontrasta jer je uvjeren da se upravo u njemu nalazila prevelika količina štetnih supstanci koje su njegovu ženu doveli u teško zdravstveno stanje.

BEVERLY HILLS - FEBRUARY 11: Celebrities attended 17th Annual Movieguide Faith and Value Awards Gala on February 11, 2009 in Beverly Hills, California., Image: 29892536, License: Rights-managed, Restrictions: US MAGAZINES - PLEASE REPORT USAGE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Buzzfoto
Profimedia, Buzzfoto
Chuck i Gina u veljači 2009. godine

Chuck Norris (77) za američke je medije izjavio kako se odrekao svoje filmske karijere kao bi se koncentrirao na Ginu, a cijeli je njegov život sada posvećen njezinom zdravlju.

Gina je prve neobične i teške simptome osjetila u proljeće 2013. godine, nakon što se tri puta u tjedan dana podvrgnula magnetnoj rezonanci, odnosno, tri su joj puta ubrizgane injekcije kontrasta, tj. gadolinija.

- Samo nekoliko sati nakon prve injekcije imala sam osjećaj da mi cijelo tijelo gori, otkrila je medijima Gina nadodavši da je u narednih nekoliko tjedana čak šest puta hitno hospitalizirana zbog problema s disanjem, boli u rebrima, tremora, slabosti u mišićima i ostalih teških simptoma koji su onemogućavali normalno funkcioniranje.

- Prije toga, bila sam sretna, zdrava i vitalna žena, po svojoj tadašnjoj formi svrstala bi se u 10% svjetske populacije koja je pri vrhu kad govorimo o psihofizičkom zdravlju, dodala je otkrivši da je shvatila što joj se događa tako da je svoje simptome upisala u Google i naišla na slučajeve trovanja gadolinijem.

Svi opisani simptomi odgovarali su onome s čim se i sama borila od trenutka kad se podvrgnula magnetskoj rezonanci. O opasnosti od trovanja gadolinijem Gina se raspitivala kod doktora prije no što se podvrgnula magnetnoj rezonanci. Tad joj je rečeno da ne postoji opasnost od trovanja, jer s ispijanjem dovoljno tekućine samo nekoliko sati nakon tretmana svi štetni sastojci odlaze iz tijela mokrenjem. Kad je i šesti put stigla u bolnicu zbog bolnih simptoma te iznijela svoje strahove, doktori su opet odmahivali rukom i uvjeravali ju da je nemoguće da je otrovana.

Njezin očajni suprug Chuck Norris nakon niza zatvorenih vrata obratio se klinici u Nevadi koja je u konačnici prepoznala simptome njegove supruge i potvrdila da je riječ o trovanju gadolinijem koji se nalazio u kontrastu tijekom tretmana magnetne rezonance.

Gena and I have enjoyed our time in Kauai. It's Paradise and a beautiful island to visit.

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris) on

U istoj klinici podvrgnula se terapiji koja uključuje uklanjanje teških metala iz oorganizma, no terapija je bila duga i mukotrpna i nije u konačnici u potpunosti riješila njezine probleme. Čovjek kojeg cijeli svijet smatra nepobjedivim i o kojem se smišljaju vicevi na temu neuništivosti, mjesecima je spavao uz svoju ženu moleći se za njezino zdravlje.

Četiri godine nakon Gina Norris osjeća se bolje jer prima terapiju i podvrgava se raznim tretmanima kako bi koliko – toliko normalno živjela. No, trovanje gadolinijem je ostavilo trajne posljedice, kako na nju i njezino zdravlje tako i na život njezina supruga i njihove 16-godišnje blizance Dakotu Alana i Danielle Kelly.

Prošlog tjedna bračni par Norris i službeno je podigao tužbu protiv farmaceutskih kompanija i zahtijevaju oko 8.600.000 eura odštete, no naglašavaju kako je ono što im je važnije nužnost da farmaceute natjeraju na odgovornost i iskrenost.

Nažalost, tužba je jedini način da farmaceute pokušamo natjerati da se odgovorno ponašaju. Iako su mnogi životi dovedeni u opasnost nakon magnetne rezonance, ove kompanije inzistiraju na tome da ne postoji veza između gadolinija i tegoba pacijenata, iako je poznato da teški metali ostaju godinama u organizmu”, naveo je par.

Linker
28. travanj 2024 17:25