Maria Teresa Turrion Borrallo

 TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
S njom nema šale

Tko je žena koja brine o djeci Kate Middleton i princa Williama? Prošla je posebnu obuku, a s princezom je posebno bliska

Maria Teresa Turrion Borrallo kraljevska je dadilja koja vodi brigu o princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu.

Maria Teresa Turrion Borrallo kraljevska je dadilja koja vodi brigu o princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu.

Britanski princ William i princeza Kate Middleton svojoj djeci od prvog dana njihova rođenja posvećuju maksimalnu pažnju i trude ih se odgajati sami, koliko im naravno to njihove kraljevske dužnosti dopuštaju, no pri im pomaže i jedna po mnogočemu posebna osoba, njihova dadilja i osoba od povjerenja Maria Teresa Turrion Borrallo.

Maria je postala sastavni dio njihova kućanstva kada je princ George imao samo osam mjeseci, a deset godina kasnije, ona još uvijek pomaže u odgajanju njega, njegova brata princa Louisa i sestre princeze Charlotte. Princa Williama i njegovog brata princa Harryja između ostalih je čuvala i dadilja Norlanda pa je to bio očit izbor za njega i Kate.

image

Maria Teresa Turrion Borrallo

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ova rođena Španjolka studirala na koledžu Norland, koji se ponosi time što je prva obrazovna ustanova koja nudi obuku za brigu o djeci. Ondje svoje učenike uče svemu vezano uz to, od razvoja dječjeg mozga i prve pomoći pa sve do vožnje automobila. Poznati su po svojoj rigoroznoj obuci, a osim učenja vještina kao što su samoobrana i sigurna vožnja, uče nekoliko stranih jezika, ali i da nikada ne izgovaraju jednu određenu riječ pred djecom o kojoj brinu.

Prema autorici Louise Heren koja je provela godinu dana na koledžu istražujući za svoj knjigu "British Nannies and the Great War: how Norland‘s regiment of nannies coped with conflict and childcare in the Great War: How Norland Nannies Coped with Conflict & Childcare in the Great War", Maria zna da kraljevsku djecu nikada neće nazvati "klincima". Umjesto toga, mora ih oslovljavati njihovim imenima ili nazivom djeca.

"Riječ klinac je zabranjena. To je znak poštovanja prema djeci kao pojedincima", izjavila je Louise jednom prilikom za The Mirror.

"Dadilje se uče svemu, od sigurne vožnje do sigurnosnih pitanja do toga kako se brinuti za budućeg kralja ili kraljicu", pojasnila je i kraljevska komentatorica Victoria Murphy u jednom od svojih razgovora za ABC News. "Dakle, one jednostavno znaju sve što možete zamisliti o odgoju djeteta".

image

Maria Teresa Turrion Borrallo

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dakle, što uključuju Marijine dnevne obveze? Budući da svo troje djece ide u školu, ona provodi dane usklađujući njihove aktivnosti i pisanje domaćih zadaća, ali to nije sve.

"Uloga Norlandove dadilje se mijenja kako oni odrastaju, ona ne postaje manje zaposleni", objasnila je za HELLO! autorica knjige "Your Baby‘s First Year" Louenna Hood, koja se također školovala na koledžu Norland u Bathu.

"Tijekom dana morate organizirati prijevoz djece u školu i planirati logistiku zbog različitih termina odlaska na treninge i dodatne aktivnosti nakon škole. Organizacija je ključna kako bi svako dijete imalo bogat doručak, da budu spremni na naporan dan u školi, ne smiju zaboraviti poslati djecu u školu u odgovarajućoj uniformi ili pak sportskoj opremi ako je to potrebno", dodala je.

Jedan od ključnih zadataka dadilje je i briga o odjeći, jer one čak pohađaju tečajeve šivanja tijekom školovanja. Također tu je njihova odgovornost planiranja hranjivih i obroka, a dopušteno im je kontaktirati sa školom kako bi osigurale raznolikost prehrane.

Drugim riječima, posao dadilje prvenstveno je briga o svakom djetetu kao pojedincu, a to utječe i na njihov dnevni raspored. Od dadilje se očekuje da pomaže djeci u izradi domaće zadaće i da ih pokuša učiniti što zabavnijim i privlačnijim.

image
JUSTIN TALLIS AFP

Norlandove dadilje tu su da pomognu u promicanju neovisnosti među svojim štićenicima i da ih nauče preuzimanju odgovornosti za svoje postupke.

"To može biti nešto jednostavno poput spremanja kreveta ujutro ili učenja pripremanja kajgane za doručak. Postajemo njihovi učitelji i važno je da ih podučavamo tim vještinama nego da umjesto njih izvršavamo zadatke. Nema ničeg većeg zadovoljstva nego vidjeti radost na licu malog djeteta kada riješi zadatak koji nekada nije mogao", zaključila je Louenna.

Maria je osoba koja zapravo priprema mlade prinčeve i princezu za obavljanje kraljevskih dužnosti koje ih jednog dana čekaju, ali i koje već sada obavljaju putujući s roditeljima i pojavljujući se na važnim javnim događanjima. Kraljevska obitelj Mariju doživljava kao članicu obitelji, ona i princeza Kate su navodno jako bliske i ona joj je jedna od najvažnijih osoba dok se liječi od karcinoma koji joj je dijagnosticiran prije nekoliko mjeseci.

Linker
21. lipanj 2024 08:49