Princeza Diana i princ William u Wimbledonu 1994.

 TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
TJELOHRANITELJ

Princeza Diana bila je žena puna tajni: Slavni oskarovac otkrio da je željela ulogu u filmu koji se na kraju nije dogodio

Američki glumac, producent i redatelj Kevin Costner bio je omiljeni glumac pokojne Lady Di u ponudio joj je ulogu u nastavku svog hit filma.

Američki glumac, producent i redatelj Kevin Costner bio je omiljeni glumac pokojne Lady Di u ponudio joj je ulogu u nastavku svog hit filma.

Nikad prežaljena Lady Di, narodna princeza srca, kako su je prozvali mediji koji su je promovirali u prvu globalnu zvijezdu s kraljevskih dvora, bila je žena nevjerojatnog života i tajni, koje i 27 godina od njezine tragične pogibije u automobilskoj nesreći u pariškom tunelu ne prestaju intrigirati javnost. Ovih dana je na svjetlo javnosti isplivala još jedna njezina tajna, a u razgovoru za časopis People ispričao ju je proslavljeni holivudski glumac, redatelj i producent Kevin Costner.

"Nakon fenomenalnog uspjeha filma "Tjelohranitelj", čiji sam bio producent i glavni glumac, a koji je u kinima 1992. uprihodio više od četiristo milijuna dolara, što je bila neviđena zarada za to doba i takvu vrstu filma, počeo sam u tajnosti intenzivno pripremati njegov nastavak. Nitko nije imao pojma da to radim, a sve razgovore o potencijalnim novim likovima držao sam u najstrožoj tajnosti, u vrlo uskom krugu svojih najbližih suradnika", ispričao je Kevin Costner, kojem su u jednom trenutku javili da bi princeza Diana mogla biti zainteresirana za ulogu u filmu.

image

Kevin Costner i Whitney Houston bili su zvijezde filma "Tjelohranitelj" 1992.

BEN GLASS/WARNER BROS/REGENCY/CANAL +/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Kao idealna osoba za kontakt s princezom Dianom učinila mu se Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, bivša supruga princa Andrewa, koja je između ostalog radila kao filmska producentica i spisateljica. I upravo je ona dogovorila razgovor između Kevina Costnera i Lady Di.

image

Princeza Diana u posjetu Argentini 1995.

MIKE FORSTER/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

"Sjećam se da mi je vojvotkinja od Yorka napola u šali rekla da je i ona princeza, čime je nagovijestila da bi i ona mogla biti zainteresirana za ulogu, ako je Lady Diana odbije. Ali jako cijenim što nije inzistirala na tome, to pokazuje veličinu njezinog karaktera", ispričao je Kevin Costner.

image

Lady Diana 1981.

EUGENE ADEBARI/SHUTTERSTOCK

Od te uloge, kao i drugog nastavka "Tjelohranitelja" na kraju nikad nije bilo ništa, a kako je izgledao njegov susret s princezom Dianom dvostruki oskarovac Kevin Costner ispričao je petnaest godina kasnije Dianinom starijem sinu, aktualnom prestolonasljedniku princu Williamu. Zbog posla je boravio u Londonu 2007. kad mu je stigao poziv iz Buckinghamske palače za susret s princom Williamom.

image

Vjenčanje princeze Diane i princa Charlesa 29. lipnja 1981. u londonskoj katedrali

SHUTTERSTOCK

"Naravno da sam ga prihvatio, jer se takav poziv ne odbija. Bio je to neformalni susret, u sobi koja je izgledala kao skladište stolaca, posloženih jedni na druge. No, tamo smo imali mir i mogli u miru porazgovarati. Prva stvar koju mi je princ William rekao bila je da me njegova pokojna majka jako voljela, točnije da je voljela moje filmove i moje uloge. Odgovorio sam mu da to znam, jer mi je to i sama rekla...", izjavio je Kevin Costner i dodao da je razgovor bio vrlo emotivan i potrajao pola sata. Iako se nakon toga nisu ni vidjeli, niti čuli, slavnom glumcu taj će susret zauvijek imati posebno mjesto u sjećanju.

image

Kevin Costner u Cannesu u svibnju ove godine

POOL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
20. lipanj 2024 11:30