Meghan Markle i princ Harry

 SHUTTERSTOCK
Pripreme u tijeku

Princ Harry i Meghan Markle propuštaju važan događaj u Britaniji, pozivnica ih je ponovno zaobišla

Trooping the Colour, održat će se 15. lipnja, a i ove godine proći će bez prisustva vojvotkinje i vojvode od Sussexa.

Trooping the Colour, održat će se 15. lipnja, a i ove godine proći će bez prisustva vojvotkinje i vojvode od Sussexa.

Trooping the Colour jedan je od najvažnijih događanja u Velikoj Britaniji koje se iz godine u godinu željno iščekuje i prati, a riječ je o ceremonijalnom događaju koji se izvodi na Paradi konjičke garde u Londonu, kako bi se proslavio služeni rođendan suverena. Službeno se obilježava 276 godina, a na njoj sudjeluje više od 1400 vojnika, 200 konja i 400 glazbenika.

A već uoči njezina početka sve oči javnosti uprte se na kraljevsku palaču i članove kraljevske obitelji, a naročito sada kada u zraku stoji veliki upitnik oko Kate Middleton jer nije poznato hoće li se ona tamo pojaviti ili ne, no zna se tko sigurno neće doći. Riječ je o Meghan Markle i princu Harryju ni ove godine neće prisustvovati Trooping the Colouru jer ih je pozivnica ponovno mimoišla. Par koji nakon povlačenja s kraljevskih dužnosti živi u Montecitu sa svoje dvoje djece, petogodišnjim princem Archiejem i trogodišnjom princezom Lilibet, propustit će paradu jer nisu dobili pozivnicu za sudjelovanje, saznaje People. Buckinghamska palača se zasad o tome nije službeno oglasila, kao ni predstavnici vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

image

Meghan Markle i princ Harry na ceremoniji Trooping the Colour 2018.

SHUTTERSTOCK

Ova vijest stiže nakon što se princ Harry tijekom nedavnog posjeta Londonu nije susreo sa svojim ocem, kraljem Charlesom i kada je odbio poziv Njegova Veličanstva da boravi u kraljevskoj rezidenciji tijekom svog boravka u Velikoj Britaniji jer je bio zabrinut za sigurnost. Rečeno je da je odbio očevu ponudu jer nije dolazila ni s kakvom odredbom o njegovu osobnom osiguranju koje financiraju porezni obveznici, što bi značilo da bi boravio na svima znanoj i vidljivoj lokaciji bez policijske zaštite. Umjesto toga, odlučio je odsjesti u hotelu jer je smatrao da u njega može doći i izaći neprimijećen, prenio je tada The Telegraph. Meghan i Harry prvi put su zajedno prisustvovali Trooping the Colouru 2018. godine, mjesec dana nakon njihovog kraljevskog vjenčanja u Windsorum, a na balkonu Buckinghamske palače ponovno su se pojavili 2019. godine, nekoliko tjedana nakon što su dočekali svoje prvo dijete, malenog Archieja.

image

Meghan i Harry propuštaju tradicionalno događanje

SHUTTERSTOCK
image

Kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače

SHUTTERSTOCK

Parada nije bila održana 2020. godine, kao ni 2021. godine i to zbog pandemije koronavirusa, već je bilo organizirano tek malo okupljanje članova kraljevske obitelji u dvorcu Windsor. Ali ceremonija se vratila u svom pravom sjaju 2022. godine kada je obilježen i platinasti jubilej pokojne kraljice Elizabete. Meghan i Harry doputovali su tada u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi prisustvovali tom posebnom događaju, ali se nisu pridružili kraljevskoj obitelji na balkonu Buckinghamske palače, već su promatrali događaj s drugim članovima kraljevske obitelji koji nisu aktivni članovi, u prostoru smještenom iznad službe Parade konjičke garde.

Što se tiče Kate Middleton, britanski mediji prenijeli su informaciju kako ona razmišlja o pojavljivanju na balkonu Buckinghamske palače nakon ceremonije i to u slučaju da će se osjećati dobro, a kraljevski su dužnosnici potvrdili da neće prisustvovati Smotri pukovnika 8. lipnja, što je inače tradicionalna proba za događanje. U normalnim okolnostima, 42-godišnja Kate bi tada trebala pozdraviti vojnike kao pukovnica Irske garde, ali ona se i dalje kloni javnih kraljevskih dužnosti dok prima kemoterapiju i odmara kod kuće, a dužnostima će se vratiti tek kada joj liječnici to dopuste. Zbog toga će ju ove godine u toj ulozi zamijeniti general-pukovnik James Bucknall, bivši zapovjednik Savezničkog korpusa za brzu reakciju.

Buckinghamska palača također je otkrila da će kralj Charles 15. lipnja na ceremoniju putovati u kočiji s kraljicom Camillom i da neće biti na konju, kao što je bio slučaj prijašnjih godina i to sve u skladu s njegovom dijagnozom karcinoma s kojim se i on bori.

image

Kralj Charles i kraljica Camilla će na paradu stići u kočiji

SHUTTERSTOCK
Linker
10. lipanj 2024 07:43