Rania od Jordana tijekom prošlogodišnjeg posjeta Omanu

 BALKIS PRESS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Kraljevsko vjenčanje

‘Najljepša kraljica na svijetu‘ u lipnju ove godine dobit će snahu impresivne biografije

Prijestolonasljednik Hussein, najstariji sin kralja Abdulaha II., oženit će 1. lipnja, u Ammanu, saudijsku dizajnericu i arhitekticu Rajwu Khaled.

Prijestolonasljednik Hussein, najstariji sin kralja Abdulaha II., oženit će 1. lipnja, u Ammanu, saudijsku dizajnericu i arhitekticu Rajwu Khaled.

S jordanskog dvora u Ammanu stiže radosna vijest o kraljevskom vjenčanju. Najljepša kraljica na svijetu, Rania Al-Abdullah na Instagramu je ponosno podijelila značajan datum, 1. lipnja 2023., kada će se njen i kraljev najstariji sin, prijestolonasljednik Hussein, u jordanskoj prijestolnici vjenčati sa zaručnicom, saudijskom arhitekticom i vršnjakinjom Rajwom Khaled. Prema protokolu, vijest o značajnom datumu prvi je objavio hašemitski dvor, a potom je uslijedila emotivna kraljičina objava na društvenim mrežama gdje Ranija od Jordana ima čak 7.3 milijuna pratitelja. Dakako, objava je obišla svijet.

image

Prijestolonasljednik Hussein s budućom suprugom

RICHARD GARDNER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Presretna sam što ću u obitelj dočekati moju treću kćer, buduću mladenku mog sina, Rajwu”, napisala je kraljica.

Prošle godine otkrila je kako joj se srce prepuno radosti zbog zaruka princa koji je dobio ime po svom djedu, jordanskom kralju Husseinu. Najava vjenčanja uslijedila je nakon što je jordanska kraljevska obitelj, uz novi portret kralja Abdulaha II., kraljice Ranije i njihovo četvero djece, princeza Iman i Salme te prinčeva Husseina te Hashema, svima uputila novogodišnju čestitku.

Na novom obiteljskom portretu kraljica nosi dugu bijelu haljinu protkanu zlatnim detaljima i minimalnu šminku s gustom, raspuštenom kosom koja joj pada preko ramena. Njen osmijeh otkriva koliko je sretna zbog činjenice da je dvoje njezine starije djece pronašlo partnere s kojima žele podijeliti život. Naime, osim princa Husseina, zaručena je i princeza Iman ali još nije objavljeno kad će se vjenčati za odabranika, njujorškog financijaša Jameela Thermiotisa.

Mnoge zanima tko je buduća supruga prijestolonasljednika? Dvadesetosmogodišnja prinčeva odabranica najmlađa je kći saudijskog poduzetnika Khalida bin Musaeda bin Saifa bin Abdulaziza al-Saifa i njegove supruge Azze, otkriva Harper‘s Bazaar Arabia. Ima četvero braće i sestara, a malo znani podatak jest taj kako je dva mjeseca starija od zaručnika.

image

Jordanska kraljica s budućom snahom

BALKIS PRESS/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Školovala se u Americi: diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta Syracuse, a osim te stekla je i diplomu iz vizualne komunikacije na Modnom institutu za dizajn u Los Angelesu. Zaposlena je u dizajnerskom studiju Designlab Experience u Rijadu: nakon vjenčanja zacijelo će se pridružiti kraljici Raniji u dobrotvornom radu u novoj domovini.

Linker
27. travanj 2024 04:48