Slavlje na dvoru

Mamina slika i prilika: Kraljica Rania od Jordana otkrila da se zaručila njezina najstarija kći

Najljepša kraljica na svijetu i kralj Abdulah II. Bin al Huseina svojoj kćeri žele sreću s investicijskim bankarom Jameelom Alexanderom Thermiotisom koji živi u Venezueli.

Uz želju da joj život bude ispunjen ljubavlju i srećom, jordanska kraljica Rania objavila je zaruke svoje najstarije kćeri, dvadesetpetogodišnje Iman bint Abdullah II. i investicijskog bankara Jameela Alexandera Thermiotisa.

"Čestitam najdražoj Iman. Tvoj osmijeh je uvijek bio dar ljubavi koji sam cijenio od dana kad si se rodio. Želim vama i Jameelu život ispunjen ljubavlju i smijehom", napisala je.

Čitajte i: Jake žene konzervativnog svijeta: Sastala se jordanska i katarska kraljica i oduševile modnim kombinacijama

image

Princeza Iman od Jordan i Jameel Thermiotis

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Princeza je drugo dijete od četvero djece jordanskog kralja Abdulaha II. bin al Huseina, ali prva koja će napustiti dvor u Ammanu i s odabranikom rođenim u Venezueli, koji se poslije studija u Americi specijalizirao za ulaganja u rizične fondove, započeti samostalan život. Nije poznato gdje su se upoznali, no sudeći po srdačnoj čestitki najljepše kraljice na svijetu, budući zet osvojio je roditelje Iman, kao i njezina dva brata i sestru: prijestolonasljednika Husseina (28), princezu Salmu (21) te princa Hashema (17).

Buduća mladenka je poput starijeg brata, budućeg jordanskog kralja, studirala na prestižnom sveučilištu Georgetown u Washingtonu nakon što je diplomirala na amanskoj "International Academy". Odmalena je predano izvršavala i svoje kraljevske dužnosti: često je pratila majku na službena putovanja, uključujući putovanje u Japan kada je imala samo 10 godina, piše Tatler.

O zarukama godinu dana mlađim odabranikom oglasio se i kraljevski hašemitski dvor: "Sa zadovoljstvom objavljujemo zaruke princeze Iman bint Abdullah II s Jameelom Alexanderom Thermiotisom, u utorak, 5. srpnja 2022. u nazočnosti kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije Al Abdullah. Kraljevski hašemitski dvor ovom prilikom upućuje iskrene čestitke", stoji u objavi.

Linker
08. travanj 2024 17:21