23 godine ljubavi

Može li druženje s jednom plavušom narušiti ljubavnu idilu princa Frederika i princeze Mary?

Za nedavnog privatnog posjeta Madridu, danski kraljević viđen je u ugodnom druženju s meksičkom reality zvijezdom Genovevom Casanovom s kojom je bio na izložbi pa kasnije i na intimnoj večeri zbog čega se našao u fokusu medija, no teško da napisi mogu poljuljati brak koji traje već gotovo 20 godina.

Skoro da nema kraljevske obitelji (jer i oni su ljudi), koja nije potresao neki preljubnički skandal. Godinama se pričalo da britanski princ Philip, suprug kraljice Elizabete II., ne bi toliko izdržao kao vječni pratitelj britanske vladarice da sa strane nije imao bliske prijateljice. Njihov sin, princ Charles nakon neuspješnog i skandaloznog braka s princezom Dianom, konačno je oženio svoju vječnu ljubavnicu Camillu. Već se godinama šuška i da bivši fitness trener, danas švedski princ Daniel voli zaviriti u tuđe ložnice pa ga se sve rjeđe može vidjeti sa suprugom, budućom švedskom kraljicom Victorijom. A sada je buknuo skandal kojeg su zakuhali španjolski mediji, a tiče se danskog kraljevića Frederika. On je naime, prošli mjesec privatno boravio Madridu kako bi uživao u umjetnosti, gastronomiji i flamencu.

image

Genoveva Casanova poznata je meksička reality zvijezda

ATILANO GARCIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ATILANO GARCIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Njegov posjet dogodio se uoči službenog posjeta španjolskog kraljevskog para Danskoj, no on se nije tamo družio s članovima kraljevske obitelji, već s prijateljima i meksičkom reality zvijezdom Genovevom Casanovom. Sa zanosnom plavušom prvo je viđen na izložbi ‘Picasso, lo sagrado y lo profano‘ u nacionalnom muzeju Thyssen-Bornemisza, potom su prošetali parkom El Retiro te završili na večeri u restoranu ‘El Corral de la Morería‘ u srcu Madrida. Tamošnji mediji odmah su se raspisali kako sigurno nešto postoji između princa Frederika i Genoveve koja je kratkim brakom s jednim od petero sinova vojvotkinje od Albe, nakratko postala dio španjolske aristokracije. Princ Frederik se oko ovih nagađanja nije oglasio, dok je Genoveva Casanova navodno već angažirala odvjetnike i krenula s tužbom prema tabloidima koji su plasirali tu, kako je rekla, ‘‘malicioznu vijest‘‘. Naime istina je, kako tvrdi, sljedeća. Frederik je na izložbu i večeru trebao ići s jednim prijateljem, no on se razbolio od covida i na sastanak s princem poslao svoju dobru prijateljicu. A da li je ta teorija prihvatljiva i Frederikovoj supruzi, princezi Mary koja je u vrijeme njegovog boravka u Madridu, službeno bila u New Yorku, tek bi se trebalo doznati.

image

Princ Frederik i mudra princeza Mary dočekuju španjolski kraljevski par

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Za sada je među budućim danskim kraljevskim parom sve u redu, što se može vidjeti ovih dana dok su domaćini španjolskom kralju Felipeu i kraljici Letiziji. Oboje se smješkaju, dobro zabavljaju i čak drže i za ruke. A zlobni komentatori koji kroz povećalo prate Maryn govor tijela pak tvrde da bi bila odlična pokerašica. No većina vjeruje priči koja je servirana kao istina, jer Frederik i Mary, iza kojih je 19 godina braka i četvero djece, slove kao jedan od najskladnijih parova među europskim monarsima pa je teško da bi Frederik ugrozio brak s lijepom i temperamentnom Australkom koja je svoju slobodu žrtvovala kako bi živjela u kišnom i oblačnom Kopenhagenu te se podredila zahtjevnim pravilima monarhije. Prihvatila je ulogu princeze, priprema se za onu kraljevsku, naučila je tečno danski jezik i morala je naučiti živjeti pod svjetlima reflektora.

Par se upoznao u rujnu 2000. u jednom baru u njezinom rodnom Sidneyu ispijajući pive i dobro se zabavljajući da Mary tada nije ni znala da flertuje s budućim danskim kraljem. Naime, princ se zgodnoj Mary Elizabeth Donaldson koja je tada radila kao voditeljica oglašavanja, predstavio jednostavno kao - Fred. Pub je bio pun ljudi iz cijelog svijeta koji su bili u gradu zbog Olimpijskih igara pa nitko nije ni zapitkivao tko je od kuda i čime se bavi.

image

Osamnaesti rođendan princa Christiana slavila je cijela Danska

UTRECHT ROBIN/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

"Nešto je tada među nama kliknulo. Nije to bio baš vatromet na nebu ili nešto slično, ali postojao je osjećaj uzbuđenja", opisala je svojedobno njihov prvi susret princeza Mary. Godinu dana vezu su održavali na daljinu, a 2002. Mary se preselila u Kopenhagen, obratila se na luteransku vjeru i naučila danski jezik koji je uistinu težak za svladavanje. Par je zaruke objavio 2003., a vjenčali se iduće godine u kopenhaškoj katedrali. Slavlje se nastavilo u Sydneyu, a najviše se veselila ekipa iz bara u kojem su se upoznali i koji su ispred lokala izvjesili transparente.

Tako je Mary postala danska princeza što je jednom duhovito komentirala: “Ne sjećam se da sam ikada poželjela biti princeza. kao mala sanjala sam da budem veterinarka.‘‘

Par je danas pune 23 godine u vezi, njihov najstariji sin Christian nedavno je postao punoljetan, a par se navodno voli i poštuje jednako kao prvog dana. Mary je pritom u odličnim odnosima sa svekrvom, danskom kraljicom Margrethe koja svoju australsku snahu izuzetno cijeni i poštuje.

Linker
23. travanj 2024 13:48