hladnoća na dvoru

Je li to pravi razlog kraljičina odlaska? Hladnoća između budućeg kralja i kraljice ne može se sakriti

Nakon objave o odstupanju danske kraljice Margarete II s prijestolja, kraljevska obitelj okupila se u palači Christiansborg u Kopenhagenu na tradicionalnom druženju s diplomatskim zborom. Prisutni nisu mogli ne primjetiti distanciranost budućeg kralja i kraljice kojom su još jednom potaknuli glasine o problemima u braku.

Kraljica Margareta II. u televizijskom obraćanju na Staru godinu šokirala je javnost objavom da se povlači s prijestolja. Najdugovječnija kraljica Danske najavila je kako će se formalno povući 14. siječnja, a mnogi su se zapitali koji je točno razlog ovako nagle odluke. Naravno, uslijedile su razne špekulacije među kojima se našla i ona da je posrijedi želja za spasom braka njezina 55-godišnjeg sina Frederika i 51-godišnje princeze Mary.

image

Kraljica Margareta II najavila se da je povlači i da će je naslijediti njezin sin Frederik

IDA MARIE ODGAARD AFP
image

Princ i princeza nisu pokazali nimalo prisnosti

IDA MARIE ODGAARD AFP

Kraljevska obitelj okupila se u palači Christiansborg u Kopenhagenu, a mnogi nisu mogli ne primjetiti o distanciranost budućeg kralja i kraljice. Naime, izvori bliski obitelji rekli su danskim novinama Ekstra Bladet da kraljevski par nije posebno uživao u događaju te da nisu pokazivali nikakvu međusobnu privrženost.

"Razmijenili su pokoju riječ, ali nije izgledalo kao da uživaju u zajedničkom društvu", rekli su i zaključili da se napetost u atmosferi "mogla rezati nožem".

Već neko vrijeme šuška se da je brak kraljevskog para na klimavim nogama. Naime, dok je princeza Mary bila na protokolarnom posjetu Ujedinjenih naroda, princ Frederik za vrijeme svog boravka u Meksiku uživao u društvu meksičke reality televizijske zvijezde Genoveve Casanova. Budući je kralj proveo cijeli dan s atraktivnom Meksikankom i potaknuo glasine o preljubu. Iako su se princ i princeza nakon ovog događaja učestalo zajedno pojavljivali u javnosti i na taj se način suprotstavljali postojećim nagađanjima, njihovo ponašanje u palači Christiansborg potaknulo je novi val komentara.

image

Princeza Mary i princ nisu gotovo ni riječ progovorili

IDA MARIE ODGAARD AFP

"Moguće je da je kraljica odlučila odstupiti s prijestolja kako bi spasila brak, ali prije svega zadržala Mary u obitelji, čija joj je vrijednosti oduvijek jasna", objasnio je kraljevski komentator Phil Dampier. Uistinu, već je gotovo svima poznato kako je Australka od davnih dana stekla naklonost Danaca te da je omiljeni član kraljevske obitelji. Uz to, Mary je i svojevrsna modna ikona pa je tako i ovaj put oduševila plavom haljinom, kraljevskom bojom koju sve češće koristi u svojim odjevnim kombinacijama.

Linker
10. travanj 2024 20:15