ZBRKA NA DVORIMA

"Moram biti viđena da bi mi vjerovali": Je li prvi izlazak Kate Middleton zapravo PR potez?

Teško se oteti dojmu da su paparazzo fotografije Kate Middleton i njezine majke dogovorene jer su snimljene tek nekoliko dana nakon što je nastala prava ludnica oko zdravstvenog stanja princeze od Walesa.

Princeza od Walesa snimljena je rano ujutro nedaleko dvorca Windsor u automobilu kojeg je vozila njezina mama što su brojni obožavatelji dočekali s oduševljenjem s obzirom na to da je to prvi put da je Kate Middleton viđena u javnosti nakon operacije abdomena 17. siječnja. Njezine paparazzo fotke objavljene su tek nekoliko dana nakon što su na društvenim mrežama krenule najluđe teorije zavjere - od toga da je bila na face liftingu do toga da je zapravo jako loše te da istinu o njezinom zdravstvenom stanju palača taji.

Britanski mediji odlučili su da neće objavljivati njezine fotografije s obzirom na to da je princeza molila da se u privatnosti oporavi od zahvata, ali ih je zato objavio američki portal TMZ, doduše na oduševljenje fanova kraljevske obitelji jer sada imaju "dokaz" da Kate nije u komi te da nije ni oteta, što su samo neke od teorija koje su kružile društvenim mrežama.

image

Princeza je jako bliska sa svojom mamom koja joj je najveća pomoć oko djece

RUPERT HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Sve je to na tragu poznatog citata kraljice Elizabete II. koja je jednom prilikom poručila "Moram biti viđena da bi mi vjerovali" pa ne bi čudilo da se time povela i PR služba princeze od Walesa. Do sada su glasnogovornici prinčevskog para odbijali odgovoriti na brojna pitanja te se svaki put kad se oglase pozivaju na prvo priopćenje iz siječnja u kojem su jasno komunicirali kako princeza neće govoriti o detaljima operacije te da se očekuje kako će oporavak potrajati do nakon Uskrsa.

S druge strane, glasnogovornici kralja Charlesa jasno su komunicirali da on odlazi na operaciju prostate te nakon toga da mu je dijagnosticiran rak, doduše nisu precizirali o čemu se točno radi. Ipak, čak i usred terapije, kralj je "viđen" - od toga da se oglašava putem pisama ili videa te fotografija iz palače do toga da nije odustao niti od službenog putovanja u Australiji. I upravo je to izvor glavnih kritika za komunikaciju s kraljevskih dvora - potpuno suprotne PR strategije za dva vrlo slična slučaja zbog čega tajnovitost oko Kate stvara paniku među obožavateljima britanskih kraljevskih dvora.

image

Kate je posljednji put u javnosti viđena na božićnoj misi u Sandrighamu

GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK
Linker
05. ožujak 2024 12:36