ANDREW MILLIGAN/AFP
Ide na operaciju

Dan nakon zabrinjavajuće vijesti s dvora: Camilla otkrila kako se osjeća kralj Charles III.

Kraljica je u Škotskoj bila pokroviteljica humanitarne inicijative "Safe Space" (Sigurno mjesto) koja je predstavljena u Umjetničkoj galeriji u Aberdeenu, a tim se povodom osvrnula i na zdravstveno stanje svog supruga.

Kraljica je u Škotskoj bila pokroviteljica humanitarne inicijative "Safe Space" (Sigurno mjesto) koja je predstavljena u Umjetničkoj galeriji u Aberdeenu, a tim se povodom osvrnula i na zdravstveno stanje svog supruga.

Kraljica Camilla prva je članica kraljevske obitelji koja se pojavila u javnosti dan nakon dramatičnog dana u kojem je objavljeno da će njezin suprug, kralj Charles III. biti podvrgnut operativnom zahvatu prostate. U službenom priopćenju Kensingtonske palače također je priopćeno kako je princeza od Walesa podvrgnuta operaciji abdomena, zbog koje će u bolnici ostati desetak dana, a do daljnjeg je otkazala sve svoje društvene i protokolarne obaveze.

image

Kraljica je u Aberdeenu rado viđena gošća

ANDREW MILLIGAN AFP

Kraljica Camilla poručila je kako se njezin suprug dobro osjeća, te da jedva čeka da se nakon korektivnog zahvata povećane prostate, što je uobičajena boljka muškaraca njegove dobi, vrati svojim svakodnevnim obavezama u Buckinghamskoj palači.

"Dobro je, hvala vam na brizi. Veseli se povratku na posao", rekla je Camilla medijima. Kraljica je u Škotskoj bila pokroviteljica humanitarne inicijative "Safe Space" (Sigurno mjesto) koja je predstavljena u Umjetničkoj galeriji u Aberdeenu s ciljem pružanja profesionalne pravne pomoći i podrške ljudima koji su žrtve nasilja u obitelji i onima koji sumnjaju da je ugrožen netko od članova njihove uže i šire obitelji, poznanika ili susjeda.

image

Poručila je da se Charles osjeća - dobro

ANDREW MILLIGAN AFP

Camilla je odsjela na imanju Dumfries u East Ayrshireu, gdje je kralj Charles III. imao niz zakazanih protokolarnih susreta 18. i 19. siječnja, ali ih je prema preporuci liječnika morao otkazati zbog zdravstvenih tegoba.

Kraljici Camilli dobrodošlicu je poželio njezin domaćin, gradonačelnik Aberdeena, a nakon toga na privatnom je druženju, bez prisustva medija, porazgovarala s članovima savjetničkog vijeća udruge "Safe Space", koji su joj objasnili mehanizme i protokole pomoći svog tima suradnika.

Dok je kraljica boravila u Škotskoj, princ William je, kako je objavljeno, stigao u prvi bolnički posjet supruzi, a svoje je obaveze sveo na minimum jer želi što više biti uz suprugu i posvetiti se djeci, kćeri Charlotte i sinovima Georgeu te Louisu.

image

Kraljica je pokroviteljica inicijative ‘Safe Space‘

ANDREW MILLIGAN AFP
Linker
28. travanj 2024 15:48