Kraljica Camilla dobila je svoju Barbie

 PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK
posebna počast

Kraljica Camilla dobila je svoju Barbie lutku: "Pomladili ste me pedesetak godina"

Britanska kraljica dobila je posebnu lutku sa svojim likom i to kako bi joj iskazali počasti zbog njenog rada u inicijativi Žene svijeta, a kraljica se našalila kako njezina Barbie izgleda znatno mlađe.

Britanska kraljica dobila je posebnu lutku sa svojim likom i to kako bi joj iskazali počasti zbog njenog rada u inicijativi Žene svijeta, a kraljica se našalila kako njezina Barbie izgleda znatno mlađe.

Poslije kratkog predaha, kraljica Camilla vratila se obavezama kojih je, s obzirom na bolest njezinog supruga, kralja Charlesa, te dugog izbivanja Catherine, princeze od Walesa, više nego prije. Ovaj put je bila domaćica primanja u čast članica inicijative Žene svijeta (Women of the World) u Buckinghamskoj palači, gdje joj je uručen poseban dar. Naime, britanska kraljica dobila je svoju Barbie lutku. Spontana, duhovita kraljičina reakcija oduševila je prisutne. "Pomladili ste me pedesetak godina. Svi bi trebali dobiti svoju Barbie", našalila se kraljica koja je preuzela i većinu dobrotvornih angažmana kralja Charlesa. Premda su se u posljednje vrijeme nagomilali izazovi s kojima se nosi kraljevska obitelj, njezin je odgovor na nedaće jest raditi još više.

Stoga ne čudi što joj je kompanija Matell, nakon što su svoju lutku nedavno dobile glumice Viola Davis i Helen Mirren te pjevačice Shania Twain i Kylie Minogue - odala počast.

image

Lutka je odjevena baš poput Camille

PAUL GROVER AFP
image

Kraljica je pozirala sa svojom lutkom

PAUL GROVER AFP

Poput njihovih lutkica, kraljičina Barbie neće se moći kupiti u trgovinama. Dodijeljena joj je kao poseban znak zahvalnosti za predani rad na osnaživanju žena. Lutkica Camilla odjevena je u repliku otprije znanog kompleta i kaputa britanskih dizajnerica Fione Clare i Amande Wakeley. Da je počast zaslužena, kraljica je pokazala govorom na primanju organiziranom za istaknute članice inicijative Women of the World, na kojem je obilježen i Međunarodni dan žena. Podsjetila je okupljene na zgodu iz 1914. godine, kad su dvije sufražetkinje razbile prozore palače bacajući kamenje. Camilla je rekla kako je kraljica Mary, baka kraljice Elizabete II. te supruga kralja Georgea V., naredila da se kamenje, bačeno u znak protesta zbog položaja žena, sačuva.

image

Camilla s belgijskom kraljicom i vojvotkinjom od Gloucestera

PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK

"Vjerujem da su predstavljale nadu ženama koje su ih bacile – nadu da u budućnosti neće biti žrtve svoje povijesti, ni društvenih i ekonomskih sila koje su bile usmjerene protiv jednakosti spolova. Danas, 110 godina kasnije, pozvane ste u Buckinghamsku palaču jer i vi predstavljate nadu za žene, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti", rekla je kraljica.

Među uzvanicama na druženju su bile i Dama britanskog carstva Helen Mirren, pjevačica Melanie Brown, barunica Doreen Lawrence te posebna uzvanica, belgijska kraljica Mathilde.

image

Kraljica Camilla s Helen Mirren na primanju u palači

PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 19:00