kraljevska obitelj,

 ROYALPORTRAITS EUROPE/BERNARD RUBSAMEN/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Drugačiji Uskrs

Kralj Charles neće propustiti službu, a William, Kate i djeca ne dolaze na misu

Charles III. neće sjediti s obitelji nego će se s kraljicom Camillom smjestiti podalje, zbog narušenog zdravlja i mjera predrostrožnosti.

Charles III. neće sjediti s obitelji nego će se s kraljicom Camillom smjestiti podalje, zbog narušenog zdravlja i mjera predrostrožnosti.

Proslava Uskrsa u britanskoj kraljevskoj obitelji ove godine bit će, u najmanju ruku, drugačija. Obično ga obilježavaju u dvorcu Windsor, najprije na crkvenoj službi u kapelici Svetog Jurja, na Uskrsnu nedjelju, a potom se okupljaju na blagdanskom ručku, piše Daily Mail. No ovaj put, nedostajat će princ William i njegova supruga Catherine, princeze od Walesa, kao i njihova djeca, George, Charlotte i Louis, čiji su dolazak okupljeni Britanci iščekivali s posebnom radošću.

image

Princezi treba mir dok se bori s teškom bolešću

RAY TANG/SHUTTERSTOCK

Svima je jasno da se princeza mora posvetiti sebi, pronaći snagu za oporavak kako bi se, kad sve mine, vratila na javnu scenu. Nakon početnog šoka, njeni sunarodnjaci (pomalo posramljeni zbog teorija zavjere koje su kolale društvenim mrežama) žele joj spokojan Uskrs sa suprugom i djecom: podrška i ljubav obitelji oboljelima u borbi s rakom, moćno je oružje protiv bolesti.

Smatra se da se mlada obitelj povukla u svoje utočište u Anmer Hall, Norfolk, ladanjsku vilu koju im je, kao je vjenčani dar, ustupila Williamova baka, pokojna kraljica Elizabeta II. Nalazi se na privatnom kraljevskom posjedu Sandringham, u selu Anmer: idilično zdanje ima 10 spavaćih soba i u trenutku dok se Kate bori s neimenovanom vrstom raka, idealno je mjesto gdje se može osamiti s najmilijima, piše The Independent.

image

Prošle godine, princ Louis je prvi put s obitelji prisustvovao uskrsnoj službi u kapelici Sv. Jurja

MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK

U dirljivoj video-poruci objavljenoj prošlog tjedna, Kate je rekla da je su iza nje "nevjerojatno teški mjeseci" koje je proživjela s obitelji, nakon što je otkriveno da je dijagnosticirani rak u ranoj fazi te da će se morati podvrgnuti "preventivnoj kemoterapiji." Tom prilikom zatražila je "vrijeme, prostor i privatnost" dok je fokusirana na liječenje. Čini se kako će joj Anmer Hall omogućiti prijeko potreban mir, ali i vrijeme s djecom. Sada su na školskim praznicima, no 17. travnja, princ George, princeza Charlotte i princ Louis vratit će se u školu Lambrook nedaleko od Ascota, piše Daily Mail, stoga se vjeruje da Kate želi iskoristiti svaki trenutak kad je obitelj na okupu. Poslije blagdana, princ William nastavit će radni tempom kakav ima od početka godine, usklađujući službene dužnosti s brigom o Kate i djeci.

S druge strane, potvrđeno je da će na misu na Uskrs doći kralj Charles, premda se bori protiv neimenovane vrste raka. Bit će to njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je početkom veljače ove godine, dobio dijagnozu.

image

Kralj Charles dolazi na misu s kraljicom Camillom, ali uz mjeru opreza

SHUTTERSTOCK

Kako je tom prilikom rečeno, kralj liječenju pristupa optimistično, a tome u prilog ide i odluka doći na misu. No, morat će sjediti podalje od svoje obitelji kako ne bi ugrozio krhko zdravlje. Na crkvenoj službi na Uskrs pratit će ga kraljica Camilla: liječnici su suglasni, uz spomenutu mjeru opreza, što je protumačeno kao dobar znak. Nije izvjesno da će se kralj nakon službe u kapelici pridružiti svojoj obitelji na tradicionalnom ručku, nije poznato ni to tko će biti domaćin ili domaćica ovogodišnjeg okupljanja? Poznato je kako ga je kraljica Elizabeta II. jako voljela, stoga se javnost nada da će kraljevska obitelj, unatoč teškim danima, smoći snagu i ustrajati na tradiciji.

Linker
27. travanj 2024 05:51