PRINCEZA U BOLNICI

Kate Middleton operirana: Princeza od Walesa do daljnjeg se povlači iz protokola

Princeza od Walesa oporavlja se od operativnog trbušnog zahvata, a do početka travnja otkazane su su sve njezine dužnosti.

Princeza od Walesa i supruga britanskog prijestolonasljednika Kate Middleton do daljnjeg se povlači iz svih protokolarnih dužnosti i do uskršnjih blagdana sigurno je nećemo vidjeti u javnosti. Tako glasi službena izjava glasnogovornika iz Kensingtonske palače, koji je potvrdio da je 42-godišnja princeza uspješno podvrgnuta planiranom abdominalnom zahvatu.

image
JUSTIN TALLIS AFP

"Operativni zahvat bio je uspješan i očekuje se da će princeza od Walesa na bolničkom liječenju biti zadržana idućih deset do četrnaest dana, nakon čega će biti otpuštena na kućnu njegu. Prema preporuci liječničkog tima otkazat će sve svoje protokolarne i druge dužnosti do travnja ove godine", stoji u službenoj izjavi.

image
JUSTIN TALLIS AFP

"Princeza od Walesa svjesna je kako će ova vijest pobuditi veliki interes medija i javnosti, ali vjeruje kako će se poštivati njezina želja da se članovima njezine obitelji, a posebno djeci, s tim u vezi ne stvara dodatni pritisak. Sve vijesti o zdravstvenom stanju princeze od Walesa i njezinom oporavku bit će pravodobno priopćene putem službenih kanala Kensingtonske palače", dodaje se.

image
CHRIS JACKSON/WPA/SHUTTERSTOCK

Na kraju je stigla i isprika svima koje će pogoditi izostanak princeze od Walesa iz planiranih protokolarnih obaveza, a Kate Middleton će, čim to bude moguće, sa svoje strane nastojati nadoknaditi propušteno. Princeza od Walesa posljednji je put s članovima svoje obitelji viđena u javnosti za božićne blagdane. Tada su se članovi kraljevske obitelj okupili se na božićnoj misi u Sandringhamu nakon čega su sa slavljem nastavili u Norfolku, gdje tradicionalno provode božićne blagdane.

Na božićnu misu princ i princeza od Walesa sigli su sa svojom djecom - princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom, a obitelji se pridružila i Mia Tindall, kći Williamove sestrične Zare Tindall, koja je princa Louisa držala za ruku. Kate Middleton tada je pozdravila okupljene građane koji su je darivali cvijećem, te se fotografirala s njima za uspomenu.

Linker
22. travanj 2024 00:00