Baš je pravi princ

Harry nazvao Meghan svojom srodnom dušom i otkrio da je to shvatio na zbilja posebnom mjestu

Harry je u govoru u čast Nelsona Mandele opisao koliko mu Afrika znači, nazvao ju je svojim drugim domom, a uz taj kontinent ga vežu i uspomene s dvije najvažnije žene - suprugom i majkom.

Ovako to izgleda kada pronađete princa - Harry je svoju Meghan nazvao srodnom dušom ni više ni manje nego u govoru u Ujedinjenim Narodima. Da se vole, bilo je jasno još kada se princ Harry usprotivio rigidnoj monarhiji i kraljevskoj obitelji da bi je zaštitio, a taj niz nastavlja sve do danas.

Par je na službenom događanju u New Yorku bio u ponedjeljak, gdje se princ Harry obratio svima kao dio obilježavanja Dana Nelsona Mandele. Tijekom govora, princ je opisao svoju strast za Afrikom otkako ju je prvi put posjetio u dobi od 13 godina - uključivši to kako ona povezuje dvije važne žene u njegovom životu: njegovu suprugu Meghan i njegovu majku princezu Dianu.

"Većinu mog života, bila mi je pojas za spašavanje, mjesto gdje bih pronašao mir i vrijeme za iscjeljenje i još malo vremena. Tamo sam se osjetio najbliže svojoj majci i tražio utjehu nakon što je umrla, tamo sam znao da sam pronašao svoju srodnu dušu u svojoj supruzi", kazao je princ Harry.

image

Meghan Markle i princ Harry u UN-u

ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Meghan i Harry putovali su u Afriku zajedno nekoliko puta, uključujući posjet Bocvani na samom početku njihove veze, u ljeto 2016. - nakon samo dva spoja u dva uzastopna dana u Londonu.

"Uspio sam je nagovoriti da mi se pridruži u Bocvani. Kampirali smo sami pod zvijezdama. Došla je i pridružila mi se na pet dana tamo, što je bilo apsolutno fantastično", otkrio je Harry prilikom njihovih zaruka. Opuštenost u divljini doista se dojmila princa, a objasnio je i zašto.

"Tako smo bili potpuno sami, što je meni bilo ključno da se uvjerim da imamo šansu upoznati se", dodao je.

Njegov drugi dom

Harry se pobrinuo da Meghan uvijek ima podsjetnik na to njima posebno mjesto tako što je odabrao prsten iz Bocvane kao najveći ukras njenog zaručničkog prstena. Uz taj veći afrički kamen, prsten krase i dva manja iz osobne kolekcije princeze Diane.

Harry koji je Afriku nazvao svojim drugim domom, na taj je kontinent putovao i privatno i službeno. Vrlo je angažiran u očuvanju ugroženih vrsta poput nosoroga ili slonova, uz to što je vrlo upoznat s problemima ljudi koje rado upoznaje.

image

Nelson Mandela i princeza Diana

AFP/PROFIMEDIA

U govoru se princ Harry sjetio i fotografije princeze Diane i Nelsona Mandele iz 1997., koja mu je "na zidu i u srcu svakog dana", a koju mu je poklonio nadbiskup Desmond Tutu. "Kad sam prvi put pogledao fotografiju, ono što mi je prvo iskočilo je sreća na licu moje majke. Njena zaigranost, čak i drskost. Čisti je užitak biti u zajednici s drugom dušom koja je tako predana služenju čovječanstvu", opisao je princ, a zatim nastavio o značenju Nelsona Mandele.

"Još uvijek je bio u stanju vidjeti dobrotu u čovječanstvu, još uvijek poletan s prekrasnim duhom koji je podigao sve oko sebe", kazao je Harry o bivšem predsjedniku Južnoafričke Republike i borcu za ljudska prava.

"Ne zato što je bio slijep na ružnoću i nepravdu svijeta - ne. On ih je jasno vidio. On ih je živio. Nego zato što je znao da ih se može nadvladati", kazao je princ Harry o Nelsonu Mandeli.

Linker
20. travanj 2024 03:35