Rođendan princeze Diane

Princ Harry o mami za njen rođendan:‘ Vidim je svaki put kad pogledam svoju djecu‘

Nagradu koja nosi ime narodne princeze dodijelio je tinejdžerici koja se bori protiv depresije i samoubojstva mladih, svjestan kako se i ona, dok je bila u nesretnom braku, suočila s istim demonima.

Povodom maminog rođendana oglasio se u video poruci i princ Harry, a njegovo razmišljanje o tome kako bi izgledalo da je sve ispalo drugačije na neki način ga je povezalo s bratom. Obojica su predani radu u dobrotvornoj udruzi koja nosi ime narodne princeze i nagrađuje mlade i hrabre pojedince koji se bore protiv vršnjačkog nasilja u ma kojem obliku, svaki na svoj način. Za razliku od Williama čije je pismo u većoj mjeri promoviralo dodjelu nagrade Diana, a u manjoj otkrivalo kakve su mu misli prolazile glavom 1. srpnja, kad bi napunila 61. rođendan i što se tog dana zbivao u njemu, Harry je po tom pitanju bio otvoreniji.

Dotaknuo se teme depresije i samoubojstava kod mladih ističući ulogu nagrađene 17-godišnje Priye Patel i njezine udruge "Peer Responders" koja se bori protiv tih dvaju zala, piše Hello. Poznato je, naime, da je njegova majka pokušala dići ruku na sebe dok je bila u nesretnom braku s njegovim ocem. Zato njegove riječi o angažiranoj tinejdžerici imaju posebno značenje.

Čitajte i: Harry i Meghan u peglanju narušenih odnosa: Podršku kraljice imaju, no Kate poslala znakovitu poruku

"Majka mi je usadila potrebu da glasno progovaram o svemu i borim se za bolji svijet. Sada, kad sam suprug i otac dvoje djece, majčin glas u meni jači je no ikad prije. Nisam sam: angažirani pojedinci pomažu mi održati ga živim, pokazujući svijetu da je važna i najmanja gesta. Svijet može biti bolji kad je takvih pojedinaca iz dana u dan sve više", rekao je.

"Ne postoji dan u protekla dva i pol desetljeća od njezine smrti, u kojem nisam razmišljao o tragu koji je ostavila. Vidim njezinu ostavštinu posvuda, kad se sretnem s obiteljima, mladima i djecom iz svih krajeva svijeta. Vidim maminu ostavštinu svaki put kad pogledam vlastitu djecu", zaključio je. Nije bilo potrebno posebno isticati koliko bi bila sretan da princeza, kojim slučajem, uživa u njima.

Linker
19. travanj 2024 13:57