Nema predaje

Harry je u memoarima porušio sve mostove koji bi ga mogli vratiti

Ne želi se vratiti radnoj kraljevskoj ulozi jer će se ta vrata, kada se idućeg tjedna njegovi memoari objave, ionako zalupiti treskom.

Novi trailer o Harryjevim memoarima "Spare", koji će se naći u knjižarama idući tjedan, uskovitlao je još više komentara od bombastičnog početka njegove medijske kampanje početkom ovog tjedna. Riječ je o njegovom razgovoru s Andersonom Cooperom za CBS-ov magazin "60 Minutes": ovaj put izjavio je da ne vidi kako se u budućnosti vraća radnoj kraljevskoj ulozi.

To zapravo znači da je zalupio vrata koja bi ga, da je drugačije odlučio, možda mogla vratiti pod okrilje obitelji. Zatvorio ih je treskom, što navodi na zaključak da bi dugo najavljivana knjiga mogla biti zanimljiva. Evo pitanja koja se nameću:je li poslušao očev "prijateljski savjet" da pripazi kako piše o Camilli, kraljici supruzi? Sudeći po najavama, vjerojatno nije. Nikad nije krio da mu ona nije omiljeni lik. Hoće li ga to stajati oduzimanja titule vojvode od Sussexa? Je li mu uopće stalo do te titule? Hoće li kralj Charles izostaviti Harryja i Meghan s popisa uzvanika na krunidbi?

image

Na balkonu Buckinghamske palače 2015., dok mu je baka bila živa.

JONATHAN BRADY/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Možete li vidjeti dan kada biste ponovno postali stalni član kraljevske obitelji?", upitao ga je u traileru nagrađivani novinar.

"Ne", odvratio je princ.

Specijal s Andersonom Cooperom njegov je prvi američki televizijski intervju u kojem će razgovarati o memoarima čiji je izlazak najavljen za 10. siječnja. Prikazat će se u nedjelju na CBS-u i emitirati na platformi Paramount+, prenosi People.

Prilično snažno odjeknula je i Harryjeva izjava o širenju glasina o Meghan i njemu iz bliskih krugova, te kako su te negativne priče utjecale na njih dvoje. Pojasnio je i zašto javno govori o obiteljskim problemima koji su dosad ostajali iza čvrsto zatvorenih vrata Buckinghamske palače. Posebno ga je smetala praksa da se o problemima koji su ga traumatizirali ne govori, a u isto vrijeme su se glasine o Meghan i njemu, navodno, bez problema plasirale u medije.

image

Traumatične uspomene Harryja i Meghan iz dukumentarca.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Svaki put kad sam pokušao raščistiti situaciju privatno, bilo je brifinga, curenja informacija i podmetanja protiv mene i moje žene. Dakle, kada nam zadnjih šest godina govore da ne možemo dati izjavu da se zaštitimo, a pritom isto čine za druge članove obitelji, dođete do točke kada šutnja više nema smisla", rekao je Harry.

image

Da li je uspio šarmirati i nagrađivanog novnara?

JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Objavljena snimka prikazuje princa kako s Andersonom Cooperom raspravlja o odluci da se sa suprugom povuče s dužnosti starijih članova kraljevske obitelji, a rekao mu je i što ga je navelo na zaključak da je šutnja o problemima u svojoj obitelji, neka vrsta izdaje. Ukratko, nastavlja s "baražnom vatrom" do izlaska knjige.

Linker
14. travanj 2024 15:36