REZULTATI ANKETE

Nakon Netflixovog serijala, gotovo pola Britanaca želi da se princu Harryju oduzmu titule

Ispostavilo se kako je kontroverzni dokumentarac povećao podršku javnosti Williamu i Kate umjesto Sussexima, a čak 23 posto ispitanih o Harryju i Meghan sada ima lošije mišljenje.

Čini se kako Netflixov dokumentarni serijal princu Harryju i Meghan Markle nije donio popularnost u britanskoj javnosti, nego upravo suprotno. Britanski mediji objavili su rezultate ankete koju je YouGov proveo za The Times, prema kojima gotovo polovica britanske javnosti smatra kako bi se vojvodi od Sussexa trebala oduzeti kraljevsku titulu.

Samo 32 posto ispitanika smatra da bi Harry trebao zadržati titulu, a čak 44 posto misli da je upravo to zaslužio. Također, ispostavilo se kako je kontroverzni dokumentarac povećao podršku javnosti Williamu i Kate umjesto Sussexima. Naime, 44 posto ispitanih izrazilo je simpatije prema princu i princezi od Walesa, a samo 17 posto prema Harryju i Meghan.

image

Prema anketi, William i Kate uživaju veću popularnost kod Britanaca

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Anketa je pokazala i kako 23 posto uključenih nakon Netflixove serije misli lošije o "odbjeglom princu" i njegovoj supruzi, a samo sedam posto sada o njima ima bolje mišljenje.

"Iznenađen sam što dokumentarac nije nanio veću štetu Sussexima. Bilo mi je to bolno gledati, shvatio sam da su izgubljene duše. Uopće me ne čudi što ljudi imaju više simpatija za princa i princezu od Walesa jer sve stoički podnose. Ne žale se na Harryja", izjavio je Tom Quinn, autor knjige "Kensington Palace: An Intimate Memoir from Queen Mary to Meghan Markle" za Daily Mail.

Linker
19. travanj 2024 10:14