Rado viđen par

Dolazak princa i princeze od Walesa u Ascot izazvalo je oduševljenje publike na hipodromu

Iako je prije prinčevskog para na hipodrom stigao i britanski kralj Charles sa suprugom Camillom, publika je gromoglasnim klicanjem prinčevskom paru pokazala tko im je draži.

Neviđenim klicanjem publike na Royal Ascotu dočekani su princ i princeza od Walesa koji su se na konjskim utrkama pojavili četvrti dan. Stigli su u koloni kočija koju je predvodila ona s kraljem Charlesom i kraljicom Camillom, no njima publika nije klicala ni izbliza koliko prinčevskom paru. Kralj se nije dao smesti jer je vjerojatno svjestan da svijet ostaje na mladima i zapravo mu može biti drago, da bar na konjskim utrkama, monarhija nije poljuljana.

image

Princ William i Catherine svojim dolaskom oduševili su prisutne

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Catherine, princeza od Walesa od glave do pete bila je odjevena u crveno sljedeći filozofiju kraljice Elizabete II. da se izgledom mora uvijek isticati, a princ William, poput pravog engleskog gentlemena, odjenuo je dnevni smoking s cilindrom na glavi i kišobranom u ruci. Dvoje potonjih vrlo brzo je odbacio ne poštujući tako protokol, bar što se tiče pokrivala za glavu. Ili se vodio primjerom svog oca kralja, koji je isto po izlasku iz kočije skinuo cilindar.

Princeza je nosila haljinu modne kuće Alexander McQueen s pripadajućim šeširom omiljenog britanskog kitničara Philipa Treacyja i clutch torbicu iz Hermesa. Za ovu priliku svoju dugu kosu savila je u punđu, a izgled je dopunila upadljivim naušnicama francuskog brenda Sézane koje je već imala u nekoliko navrata.

image

Sophie, vojvotkinja Edinburgha i Catherine slave njezin dobitak na utrkama

K DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Iza William i Kate na hipodrom je ušla kočija s Williamovom sestričnom, princezom Beatrice i njezinim suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem koji su, bar po pričama, u puno boljim odnosima s odmetnutim princom Harryjem nego budućim britanskim kraljem. No kada je zabava u pitanju, tko pita tko je s kime bolji.

Princeza Catherine u loži je sjedila uz Sophie, vojvotkinju od Edinburgha, suprugu Charlesovom mlađeg brata koja se kladila i koliko se moglo iščitati iz veselih gesti, dobila zgoditak pobjedom đokeja Frankieja Dettorija kojem je to bila njegova 80. pobjeda na Royal Ascotu.

Linker
21. travanj 2024 02:50