Nisu se oprostile

Cijela obitelj došla je u Balmoral osim njih! Kate je čuvala djecu, Meghan ostala u Londonu

Vojvotkinja od Cambridgea viđena je kako izlazi iz Windsora po djecu kojima je u četvrtak bio prvi dan u novoj školi.

Kad su saznali da je kraljica Elizabeta II. na samrtnoj postelji, svi viši članovi britanske kraljevske obitelji zaputili su se u škotski dvorac Balmoral kako bi se oprostili od voljene majke, bake i svekrve.

Međutim, Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, ostala je u Windsoru kako bi čuvala djecu. Kate je viđena kako u četvrtak poslijepodne odlazi iz dvorca Windsor po sinove Georgea i Louisa i kćer Charlotte kojima je to bio prvi dan škole. Naime, Kate i William preselili su se u četverosobnu kućicu Adelaide Cottage u Windsoru prošle subote kako bi bili bliže novoj školi svoje djece u blizini Ascota.

image

Princ William i Kate Middleton preselili su se u blizinu nove škole koju pohađaju njihova djeca.

JONATHAN BRADY/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Da je Kate ostala s djecom, potvrdila je i Kensingtonska palača: "Vojvotkinja od Cambridgea ostala je u Windsoru dok su princ George, princeza Charlotte i princ Louis prvi cijeli dan u novoj školi", stoji u službenoj priopćenju.

U međuvremenu se princ William pridružio ocu, princu Charlesu, koji uskoro postaje kralj, i ostalim članovima uže obitelji nakon što su liječnici u službenom priopćenju Buckinghamske palače izjavili da su zabrinuti za kraljičino zdravlje.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, "odbjegli" par Meghan Markle i princ Harry, trebali su u četvrtak prisustvovati dodjeli nagrada WellChild u Londonu, no par je promijenio planove i Harry je krenuo u Aberdeenshire, gdje se nalazi dvorac Balmoral. Meghan je ostala u Londonu.

image

Elizabeta II. će biti upamćena kao najdugovječnija vladarica Velike Britanije.

THE PRINT COLLECTOR/HERITAGE IMAGES/PROFIMEDIA

Kraljica je u srijedu navečer trebala prisustvovati sastanku Tajnog vijeća, no liječnici su je zamolili da se odmori jer joj zdravstveno stanje zadnjih nekoliko mjeseci baš i nije bilo dobro. Nitko nije očekivao da će se situacija ovako razviti - da će Velika Britanija upravo sada izgubiti najdugovječniju vladaricu koja je na tronu bila dugih 70 godina.

Uz posljednje kraljičine sate uz nju su bili i njezina kći, kraljevska princeza Anne, kontroverzni princ Andrew i kraljičin treći sin, Edward. Datum pogreba kraljice Elizabete i krunidbe princa Charlesa znat će se naknadno, a princ Charles bit će u petak proglašen kraljem.

Linker
16. travanj 2024 12:31