NIJE NJEZIN DAN

Sude joj: Liječnik tvrdi da ga je Gwyneth Paltrow na skijama pregazila i traži milijune

Holivudska glumica i poduzetnica pojavila se u sudnici grada Park Cityja, a presuda za slučaj iz 2016. očekuje se idućeg tjedna.

Holivudska zvijezda i super uspješna poduzetnica Gwyneth Paltrow zauvijek će pamtiti prvi dan proljeća ove godine. Naime, 21. ožujka je u bijelom puloveru, diskretno našminkana i raspuštene kose stigla u sudnicu u Park Cityju, gdje joj je pred porotom započelo suđenje u privatnoj tužbi koju je protiv nje podnio dr. Terry Sanderson, optometričar s kojim se 2016. sudarila na skijaškoj stazi u Deer Velleyju.

Tužitelj tvrdi da ga je slavna glumca pokupila na stazi, te da je on od udarca i posljedičnog pada zadobio ozljede koje su mu nepovratno narušile kvalitetu života, te od nje traži odšetu u iznosu od 3,1 milijun doalra. Prema priloženoj liječničkoj dokumentaciji zadobio je ozljede mozga, slomljena su mu četiri rebra, a duševna bol i patnja su bili takvi da nije mogao nastaviti s normalnim životom.

Sanderson dalje tvrdi da je Gwyneth Paltrow pobjegla s mjesta nesreće, jer je nakon sudara, "ustala i odskijala dalje, što je dodatno šokiralo Sandersona koji je ozlijeđen ležao u snijegu na stazi". Uz to se navodi da je instruktor skijanja, koji je bio u glumičinoj pratnji - ali nije vidio sudar na stazi - kasnije lažno optužio Sandersona da je uzrokovao nesreću.

Prema pravilima skijališta u državi Utah, oni koji skijaju ispred imaju prednost, dok oni koji većom brzinom dolaze iza njih moraju paziti na njih i izbjegavati ih. Sanderson tvrdi kako se Gwyneth Paltrow spuštala po stazi nekontroliranom brzinom, te da je uoči sudara čuo njezino histerično vrištanje. Tužba s milijunskim odštetnim zahtjevom je podnesena 2019., a predviđeno je da suđenje traje osam dana.

image

Gwyneth Paltrow u sudnici

COURT TV

Iste godine je i Gwyneth Paltrow podnijela tužbu protiv Sandersona, a u svojoj obrani je ustvrdila kako tužitelj pretjeruje u opisu svojih ozljeda i tvrdi da liječnik koji ga je pregledao nakon nesreće nije otkrio problem s njegovim kognitivnim sposobnostima.

Navodi i kako se iz liječničkih dokumenata vidi da je Sanderson doživio blagi potres mozga te da je nakon nesreće još neko vrijeme proveo na odmoru. Iz liječničke dokumentacije je vidljivo kako je Sanderson u to vrijeme imao velikih zdravstvenih problema te da je godinu dana ranije rekao svom liječniku da je slijep na desno oko te da mu se vid na lijevom oku pogoršava.

image

Gwyneth Paltrow se ne smatra krivom

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Znate, skijao sam više od 30 godina. Nikada nisam nikoga srušio i ozlijedio. Nikada me nisu srušili ili ozlijedili. Njezina priča je čisto izvrtanje istine", rekao je 2019. godine Sanderson. Gwyneth Paltrow je također 2019. podnijela tužbu protiv Sandersona s odštetnim zahtjevom od jednog dolara te plaćanjem troškova njezinog odvjetničkog tima. Na taj se način, navela je, pokušava zaštititi od Sandersona koji nastoji iskoristiti njezinu slavu i bogatstvo. Glumica tvrdi kako je Terry Sanderson nju pokupio s leđa od čega je zadobila lakše ozljede, te da joj se nakon incidenta - ispričao. Kome će porotnici pokloniti povjerenje, saznat ćemo idućeg tjedna.

Linker
25. travanj 2024 00:51