MARKO TODOROV/CROPIX
Presretni supružnici

Sreći nema kraja: Davor Rostuhar i supruga Anđela dobili drugo dijete u samo šest mjeseci

Nevjerojatnim spletom okolnosti samo pola godine nakon posvojenja djevojčice Ree, Anđela je rodila njihovo prvo biološko dijete.

Nevjerojatnim spletom okolnosti samo pola godine nakon posvojenja djevojčice Ree, Anđela je rodila njihovo prvo biološko dijete.

„Jedno veliko putovanje je gotovo. Drugo, još veće upravo počinje!”, pohvalio se putopisac i vlasnik prvog hrvatskog VR kina, Davor Rostuhar na društvenim mrežama kada je njegova supruga Anđela u jednoj zagrebačkoj bolnici dan prije Uskrsa na svijet donijela njihovo drugo dijete. Supružnici su tako, spletom nevjerojatnih okolnosti u samo šest mjeseci dobili dvoje djece. Naime, početkom studenog prošle godine postali su roditelji posvojenjem male djevojčice. Rea je stigla nakon dugogodišnje želje za proširenjem obitelji, pet pokušaja potpomognute oplodnje i dugog procesa koji su morali proći pri postupku za posvojenje. Iako su se već mirili s opcijom da neće imati biološku djecu, nisu odustajali pa je vrlo brzo nakon testa za trudnoću koji je prvi put bio pozitivan stigao i poziv od jednog ureda socijalne skrbi u kojem su im ponudili mogućnost da posvoje malu bebu. Kada je Rea stigla u njihov dom, Anđela je bila trudna šest mjeseci i priznao je Davor, nije im bilo nimalo lako, ali je predivno.

"Oduvijek smo htjeli jedno biološko i jedno posvojeno dijete. I eto nam sad šanse da oboje riješimo odjednom! I tako je nakon samo 12 dana svakodnevnog druženja s bebom i prilagodbe, Rea došla kod nas – zauvijek. Koliko te cijeli proces izmori i izmoždi, teško je opisati. Ženama to i fizički ostavi danak na tijelu, a na sve utječe psihički. A kad te krene, sreća se lijepi na sreću! ”, pohvalio se tada Davor Rostuhar.

Osim goleme ljubavi koju joj pružaju, Rea je već sada bogatija za brojna iskustva koja su joj roditelji, fatalni zaljubljenici u putovanja, priuštili. Osim prvog odlaska na more, uživali su na kampiranju, planinarenju, putovanju u inozemstvo, a posljednja tri mjeseca ipak su morali ubaciti u nižu brzinu jer se s nestrpljenjem iščekivalo drugo dijete.

Sve je to kruna njihove desetogodišnje veze koja je započela 2014.godine kada se Anđela javila na oglas za posao Davorovog asistenta. Nakon posla počeli su zajedno izlaziti i tada je među njima planula ljubav. Vjenčali su se 1. lipnja 2018. u Gornjogradskoj vijećnici u Zagrebu, a veliko svadbeno slavlje imali su na Medvednici prvog rujanskog dana iste godine gdje su plesali sa svojih 120 uzvanika u prostorijama Planinarskog doma Runolist. Bračno putovanje trajalo je godinu dana – zajedno su istraživali ljubav oko svijeta, a priče o tome kako se različiti narodi odnose prema romantičnoj ljubavi kasnije su pretočili u knjigu i film "Ljubav oko svijeta".

Da je ovo bila njihova godina jasno je i iz pogleda na njihov profesionalni put. Rostuhar je u prosincu otvorio prvo specijalizirano VR kino u Hrvatskoj, u samom središtu Zagreba u kojem je prvi na repertoaru bio njegov uradak “Lovci sakupljači” koji gledatelje vodi u svakodnevicu jednog afričkog plemena. „Publika se osjeća kao da je u samom filmu. Gledatelj ne promatra samo jedan kadar nego cijelu stvarnost onoga što se snima. Film se ne događa unutar nekog okvira, televizora, kino-platna, mobitela, nego svuda uokolo gledatelja, pa se zato osjeća kao da se nalazi u samom filmu”, objasnio je autor koji iza sebe ima brojne uspješne projekte poput “Hrvatska iz zraka“ i “Polarni san“ i “Ljubav oko svijeta”. Njihova ljubav sada je ipak fokusirana na dvoje mališana koji će još samo kratko pričekati prije no uskoče u nosiljke za bebe na mamina i tatina leđa i krenu novim avanturama osvajati svijet.

Linker
26. travanj 2024 09:36