NAGRADA

Slavna sportašica prva je u povijesti okrunjena kao modna ikona

Bivša tenisačica Serena Williams bila je glavna zvijezda svečanosti u New Yorku na kojoj je dobila nagradu za modnu ikonu godine.

U svojoj nevjerojatnoj sportskoj karijeri doživjela je brojne uspjehe, a sad je prema odluci Američkog udruženja modnih dizajnera proglašena i modnom ikonom. Slavnoj sportašici Sereni Williams osmijeh nije silazio s lica, nakon što je voditeljica svečanosti, glumica Anne Hathaway, koja je u posljednji čas uletjela nakon što se njezina kolegica Sarah Jessica Parker ispričala - pročitala njezino ime. Dodjela nagrada poznatih pod nazivom CFDA Fashion Awards održano je u Američkom prirodoslovnom muzeju (American Museum of Natural History) u New Yorku, a Serena Williams prva je bivša sportašica u povijesti koja je ponijela titulu - modne ikone. Tako se upisala i u modne anale, jer su prestižnu nagradu prije nje dobivale zvijezde show biznisa poput supermodela Naomi Campbell, glumice Zendayje, pjevačice Beyoncé i Rihanna i brojne druge.

image

Serena Williams proglašena je modnom ikonom

ANGELA WEISS AFP

Bivša tenisačica, poduzetnica, filantropkinja i dizajnerica Serena Willams na dodjelu je stigla u šljokičastoj crnoj haljini koju je kreirao Thom Browne, inače predsjednik Američkog udruženja modnih dizajnera, a dojam je upotpunila skupocjenim nakitom, orglicom i naušnicama draguljara Davida Yurmana.

image

Serena Williams i Kim Kardashian

DIMITRIOS KAMBOURIS GETTY IMAGES VIA AFP

"Od najranijeg djetinjstva obožavala sam se preodijevati, to mi je bila jedna od omiljenih igara. Moda je bila moj način da se izrazim i tako je ostalo do današnjih dana. Kad sam odrasla moda za mene više nije bila samo igra, nego i neiscrpni izvor samopouzdanja, pa sam pomicala granice čak i na teniskom terenu, gdje su dotad vladala prilično jasna i kruta pravila. Zahvaljujući modi znala sam tko sam, što želim i kamo idem. Zato velika hvala svima koji su mi pomogli i podržavali me na tom putu", rekla je u svom govoru zahvale Serena Williams koja je u karijeri bila vječita rivalka svoje sestre Venus Williams, a može se pohvaliti osvajanjem čak 23 Grand Slam titule.

image

Serena Williams u haljini Thorna Brownea

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP

"Serena je ultimativni primjer individualnosti u svemu čime se bavi, pa tako i u modi, pa joj nagrada modne ikone kojom je danas častimo apsolutno pripada", izjavio je Thom Browne i istaknuo neke primjere modnih iskoraka dobitnice nagrade koji će se zauvijek pamtiti. Na teren US Opena 2004. stigla je u jeans denim minici, a 2018. na pariškom turniru u Roland Garrosu pojavila se u kostimu žene mačke, što je šokiralo Bernarda Giudicellija, predsjednika Francuskog teniskog saveza koji je njezin look nazvao - neprimjerenim mjestu i apsolutno neprihvatljivim.

Prije četiri godine Serena Williams pokrenula je modni brend "S by Serena" s ciljem osnaživanja žena, koje je nazvala nepobjedivim majkama i kćerima, te svojim sestrama.

image

Prva joj je čestitla Kim Kardashian

DIMITRIOS KAMBOURIS GETTY IMAGES VIA AFP
Linker
23. travanj 2024 21:07