Iz grupe Mandi

Pjevačica hita "Nisi me bio vrijedan ti": "Trčanje za hitovima bilo mi je prestresno, ne žalim što sam otišla sa scene"

Nakon duge pauze Mirjana Gönz vraća se na scenu. Bivša članica grupe Mandi koja se proslavila pjesmom "Nisi me bio vrijedan ti" danas radi kao računovotkinja i uzima satove pjevanja kako bi se što bolje pripremila za Megadance party u Areni.

U zagrebačkim Sesvetama prije više od 30 godina počela je ljubavna priča danas 54-godišnje Mirjane i 59-godišnjeg Damira Gönza koji su zaslužni za jedan od najvećih hitova hrvatske dance glazbe - "Nisi me bio vrijedan ti" koja će se oriti i na Megadance partyju 9. veljače u zagrebačkoj Areni. Pjesmu su prvi put, kaže Damir, čuli na gitari, u akustičnoj verziji, i nisu mogli ni sanjati da će se s jednakim žarom pjevati i toliko godina kasnije.

image

Mirjana i Damir vesele se nastupu na Megadance partyju

VANESA PANDŽIĆ/CROPIX

"Htjeli smo nešto napraviti s bendom i savjetovali smo se s poznatim glazbenim menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom koji nam je rekao da moramo krenuti u dance vode i da odemo kod producenta Mire Buljana. On nam je predložio tri pjesme, od kojih je jedna bila "Nisi me bio vrijedan ti" i rekao da će pjesma biti ogroman hit, nešto kao "Tek je 12 sati". Mi mu, naravno, tada nismo vjerovali. Nadali smo se, ali bili smo mali bend koji je nastupao po klubovima i više - kako bismo rekli - za ekipu", prepričava Damir.

image

Damir Gönz nije nikada otišao iz glazbe - svirao je s Novim fosilima, Crvenom jabukom i Letećim odredom

VANESA PANDŽIĆ/CROPIX

Četiri mjeseca nakon što je pjesma objavljena grupa Mandi bila je nezaobilazna u svim novinama, na televiziji, gostovali su na radijskim postajama i održavali brojne koncerte. Pjesma je, koliko oni znaju, bila prvotno ponuđena Vlatki Pokos, ali ju je ona odbila. "Tako su nam rekli, ne znamo je li to istina", govori Damir koji je od tada do danas bio velika podrška svojoj supruzi Mirjani koja voli glazbu, ali ju, priznaje, nije nikada osjećala kao poziv.

image
VANESA PANDŽIĆ/CROPIX

"U to vrijeme sam imala tridesetak godina i našla sam se ni na nebu ni na zemlji, nisam znala što hoću, trčanje za hitovima mi je bilo previše stresno pa sam odustala, nisam to osjećala kao poziv. Nije mi žao što sam otišla iz glazbe", govori Mirjana koja se od tada bavi računovodstvom. Kratki izlet u glazbu imali su prije korone, nastupali su po klubovima s acoustic bendom.

"Za vrijeme korone smo odustali, zato mi je bilo iznimno drago kad su nas pozvali na Megadance party. Nije bilo nikakvih nedoumica, odmah smo pristali, a drago mi je što će nas na sceni vidjeti i naša 22-godišnja kćer Martika", ističe Mirjana. Kako bi se što bolje predstavila uzima satove pjevanja jer, kaže, nakupila se paučina na glasnicama, a tu je i trema.

image
VANESA PANDŽIĆ/CROPIX

"Pjevamo četiri pjesme, drago mi je što ćemo vidjeti sve kolege, bit će to nezaboravna večer puna nostalgije i za nas i za publiku", kaže Mirjana. Njezin suprug pak nije nikada otišao iz glazbe. Svirao je u Novim fosilima, Crvenoj jabuci i Letećem odredu pa je ipak uzbuđenje nešto manje.

image

Supružnici i bivši članovi grupe Mandi - Mirjana i Damir Gönz

VANESA PANDŽIĆ/CROPIX

"Nikada nisam otišao sa scene, tako da će mi to biti prirodno, ali ne sumnjam i da će Mirjana odlično izvesti naš miks", govori Damir. Najveća podrška na koncertu bit će im kćer Martika, koja studira povijest umjetnosti i pjevanje ju ne zanima, ali zato obožava koncerte i naravno hit grupe Mandi.

"Nedavno je Martika bila na jednom tulumu i poslala mi je snimku kako se njezino društvo i ona zabavljaju na pjesmu "Nisi me bio vrijedan ti" koja je izašla puno prije nego su se oni rodili i to je najveća vrijednost te pjesme", ističe Mirjana koja 90-e pamti po kiču, ludoj odjeći za nastupe, zajedništvu, velikoj energiji i super partyjima.

"Jednom sam na nastupu lupila glavom o strop i raskrvarila glavu, ali me toliko pucao adrenalin da nisam ni primijetila. Izašla sam na binu sva krvava, no ipak sam odradila cijeli koncert", kaže Mirjana. "Danas imamo doma komad skalpa i pramen kose kao podsjetnik na te lude dane", zaključuju Mirjana i Damir.

Linker
02. travanj 2024 03:01