JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
NE BOJI SE

Lewis Hamilton već sad kuje planove što će raditi kad se povuče iz svijeta Formule 1

Sedmerostruki svjetski prvak koji će od iduće godine voziti za Ferrari, sanja o pokretanju velike modne kuće, a film na kojem radi Bradom Pittom zainteresirao ga je i za sedmu umjetnost pa je otvorio i vlastitu produkcijsku kuću.

Sedmerostruki svjetski prvak koji će od iduće godine voziti za Ferrari, sanja o pokretanju velike modne kuće, a film na kojem radi Bradom Pittom zainteresirao ga je i za sedmu umjetnost pa je otvorio i vlastitu produkcijsku kuću.

Na trkaćoj stazi i izvan nje, britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton, čini se ništa ne prepušta slučaju. Iako će se iduće, 2025. godine, pridružiti momčadi Ferrarija nakon što već deset godina vozi za Mercedes, već sada planira što će raditi kad jednog dana ode u mirovinu.

U razgovoru za magazin GQ na čijoj je naslovnici, otkrio je da će se, nakon što se povuče iz utrka, usredotočiti na film i modu. Prije nego što je donio odluku, razgovarao je s velikim sportašima, od Borisa Beckera i Michaela Jordana do Serene Williams o tome kako su doživjeli ili kako će prihvatiti odlazak u mirovinu. Ono što je sedmerostruki svjetski prvak primijetio, bio je nedostatak pripreme njegovih sugovornika za ono što je uslijedilo ili slijedi kad se umirove. Neki su mu rekli da su prerano ili prekasno prestali, drugima se "cijeli svijet srušio jer im se život vrtio oko sporta", prepričao je Hamilton.

Iskustva drugih nagnala su 39-godišnjeg britanskog vozača Formule 1, koji od 2021. ima i titulu viteza britanskog postaviti sebi pitanje što će raditi kad jednog dana prestane voziti bolide? Prionuo je onome u čemu je očito dobar- planiranju. Vozač koji iza sebe ima rekordna 103 pobjednička postolja već neko vrijeme je u svijetu mode i dizajnira, ali i na listama najbolje odjevenih muškaraca.

image

Brad Pitt radi na filmu o svijetu Formule 1, a sudjeluje i Lewis Hamilton

XAVI BONILLA/DPPI/SHUTTERSTOCK

Uz to, Hamilton radi s Bradom Pittom na filmskom projektu o vozaču Formule 1 čiji naslov nije službeno predstavljen. Osim što ima sporednu ulogu ujedno je i jedan od koproducenta filma. Točnije, slavni Britanac osnovao je svoju producentsku kuću koju će po svemu sudeći nastaviti graditi nakon što se povuče iz Formule 1. Osim toga, Hamilton baš kao i svi drugi vozači već nekoliko sezona sudjeluje u Netflixovoj hit dokuserijala "Formula 1: Drive to survive".

image

Lewis voli modu i voli eksperimentirati s njom

DPPI/SHUTTERSTOCK

No, prije ljubavi prema filmu bila je njegova zaljubljenost u modu. Naime, Lewis je već godinama ambasador Tommyja Hilfigera s kojim je već napravio svojih pet kolekcija. Već neko vrijeme u suradnji s talijanskom tvornicom radi svoje sunčane naočale, a osim toga ima i vlastiti brend +44, nazvan prema trkaćem broju koji ima od svoje osme godine i prvih utrka u kartingu. Debitantsku kolekciju osmislio je u suradnji sa suvremenim japanskim konceptualnim umjetnikom Takashijem Murakamijem. Sada je otkrio kako ne planira ostati samo na tome. Ideja mu je pokrenuti vlastiti koncernom s više različitih brendova.

image

Zbog stila i smisla za lijepo odijevanje, nerijetko je listi najbolje odjevenih muškaraca

CRISTIANO BARNI/SHUTTERSTOCK

"Iskreno, jedan od mojih snova je to da sam razmišljao o stvaranju vlastitog raznolikog LVMH-a ...Vrlo sam ambiciozan... Ne vjerujem u riječ ne mogu", izjavio je GQ svjestan da si je zadao golem cilj. S druge strane, navikao je raditi na nečemu i 10.000 sati ako je potrebno i onda u tome postati majstor. Kada se Lewis planira povući iz svijeta Formule 1, zasad još nije poznato, no fanovi se nadaju kako će još dugo voziti bolid i rušiti rekorde.

image

Lewis Hamilton već sad razmišlja o poslovnim pothvatima kad se odluči za mirovinu

HIRANO JAY/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 05:47