VEDRAN PETEH/ CROPIX
NOVA GLORIA

Jedan dan s Enisom Bešlagićem: "Nisam bez greške, ali u širenju ljubavi sam idealan"

Bosanski glumac, koji će u ožujku u Lisinskom održati svoj prvi stand-up nastup, proveo je jedan dan s našim novinarom te se prisjetio crtica iz svoga života: da je za vrijeme rata otišao u München gdje je radio kao grobar, kako je spasio čovjeka iz gorućeg stana te otkrio zašto mu je hashtag na društvenim mrežama "Nikoga ne mrzim, samo nekoga bolje volim".

Bosanski glumac, koji će u ožujku u Lisinskom održati svoj prvi stand-up nastup, proveo je jedan dan s našim novinarom te se prisjetio crtica iz svoga života: da je za vrijeme rata otišao u München gdje je radio kao grobar, kako je spasio čovjeka iz gorućeg stana te otkrio zašto mu je hashtag na društvenim mrežama "Nikoga ne mrzim, samo nekoga bolje volim".

Jedan dan s Enisom Bešlagićem zaista izgleda dinamično, ali prije svega veselo, toplo i zabavno. Humanitarac i omiljeni glumac svoju je publiku odavno pridobio šarmom, oštroumnošću, inteligencijom i dobrotom. Kao dobitnik nagrade Ponos Hrvatske 2006., kada je izvukao susjeda iz zapaljene kuće i darovao mu 15 tisuća eura, zahvaljujući svom dobrotvornom radu dobio je i hrvatsko državljanstvo. Na potezu od Galerije Forum u središtu Zagreba, gdje smo se sreli i posjetili izložbu mladog umjetnika Domagoja Rogine, pa sve do Kavkaza, dokle smo prošetali kako bismo popili kavu, te na ručku u Stella baru na Cvjetnom trgu - gotovo da smo uhvatili malo vremena za usputni razgovor. Publika, obožavatelji, ali i kolege prilazili su Enisu koji zrači pozitivnom energijom i čistom karizmom. Nije to samo talent, to je i odluka, to je doslovno rečeno - pogled na život koji je ovaj glumac rođen u Doboju odabrao. U trenutku završetka Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu 2001. bio je najbolji student na godini te je postao i stipendist Kamernog teatra.

image

Snimljeno u Galeriji Forum

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Međutim, planovi s kazališnim radom 2004. su se vrlo brzo poremetili s ponudom koju, čini se, nije mogao odbiti, a i srećom po sve gledatelje megauspješne "Naše male klinike" da nije. Dao je otkaz i tu je priča lika Šemse krenula. U braku je sa Sabinom (49), srednjoškolskom ljubavi s kojom ima dvoje djece - Asju (21) i Maka (18). Asja studira medije i komunikacije u Beču, a sin Mak, koji je maturant, zaljubljen je u košarku i glumu, dok supruga Sabina ima uspješnu karijeru u farmaceutskoj industriji. Svojoj supruzi redovito zahvaljuje, pa je i ovaj put - ponajviše zbog toga što je podnijela najveći dio u odgoju djece i jer su uspjeli očuvati ljubav najslavnijom i najtežom formulom, onom prijateljstva, bez kojeg nema ničega.

Sreli smo se u povodu njegove skorašnje zagrebačke premijere stand-upa ili monodrame "Da sam ja neko" u dvorani Lisinski 13. ožujka, a uskoro mu izlazi i film "Megdan" prema scenariju Alekse Balaševića, sina slavnog kantautora, gdje glumi menadžera slavnog borca koji radi da otplati dugove vlastitog kluba. Fascinantan je, naime, podatak da Enis Bešlagić, koji je jedan od najduhovitijih komičara u regiji, u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri nije nijednom igrao u filmskoj komediji. Iako je snimio na stotine viceva i glumio u sitcomovima, nije čovjek koji voli pričati viceve. Ujedno, ne gleda mnogo komedija na televiziji ili platformama i teško ga je nasmijati. Iako se njemu ljudi već a priori smiju. Prepričava nam nedavnu situaciju: "Stojim ja tako na semaforu i periferno vidim četiri mladića koji sjede u autu i gledaju u mene, pogledam ja u njih, oni otvaraju prozor i pitaju me: ‘Kralju, što to radiš?‘ Ja im kažem da čekam zeleno, a oni se opale smijati i kažu: ‘Joj, koji si ti car‘ i nastave svoj put."

"Znale su me takve situacije ostaviti u čudu, a sada sam zahvalan na njima jer su mi osvijestile moj dar, za koji nisam kriv", govori kroz smijeh glumac kojeg ćemo uskoro moći gledati i u showu "Tvoje lice zvuči poznato".

Što nam je sve otkrio u jednom danu čitajte u novom broju Glorije u kojem donosimo i ove teme:

  • Ljubavna priča Glorije Dubelj i Igora Kovača
  • Ružica Maurus, glumica čije vrijeme tek dolazi
  • Torba o kojoj pričaju svi modni entuzijasti
  • U domu kod Nane Nadarević
  • Chef Botanista otkriva nam nove proljetne recepte
  • Nezaboravna avantura Tihane Terziev na Kubi
  • Feljton Christian Dior: Sve tajne osnivača modnog carstva
image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
27. travanj 2024 06:51