nakon tri godine

Dvostruko slavlje: Iluzionist Luka Vidović otkrio nam je detalje zaruka s djevojkom Petrom

Osim što će predstavom "U čemu je trik" tijekom ožujka u kazalištu Luda kuća proslaviti 25 godina karijere, mađioničar Luka Vidović ima još jedan veliki razlog za slavlje - zaručio se s djevojkom Petrom Zrilić nakon tri godine veze.

Da mađioničar Luka Vidović (45) ne priprema čaroliju samo vjernoj publici, dokazao je početkom veljače kada je svojoj djevojci Petri Zrilić (30) pripremio trik koji je bio sudbonosan. Izveo ga je s vatrom, a kada se plamen ugasio ispred nje je ostao samo zaručnički prsten.

„Trema je bila velika jer sam trik izvodio po prvi puta, nisam bio sasvim siguran hoće li uspjeti, ali sam riskirao. Petra isprva nije ni vidjela prsten, a kada je shvatila da nije riječ samo o novom triku bilo je to pravo iznenađenje. Zajedno smo tri godine i ovo je kruna naše ljubavi. Još ne znamo hoće li svadba biti intimna ili pak prava slavonska s obzirom na to da je Petra iz Našica. Organizaciju vjenčanja prepustit ću njoj, želim da joj to bude najljepši dan u životu”, govori Luka Vidović.

image
NEJA MARKIčEVIć/CROPIX

Priznaje kako ju je htio zaprositi tijekom nedavnog zajedničkog posjeta New Yorku, pa iako je prsten nosio sa sobom – nije bilo idealne prilike. Ondje je sudjelovao na najtraženijem američkom mađioničarskom live showu Monday Night Magic za koji je dobio poziv nakon što su organizatori vidjeli njegov impresivan nastup na američkom televizijskom showu Penn and Teller. Sve je to došlo kao šlag na tortu ususret Lukinoj jubilarnoj proslavi.

Iako je majka oduvijek maštala da će Luka postati liječnik ili pravnik, danas bi zasigurno bila jako ponosna, baš kao i otac. Upravo je zahvaljujući njemu Luka upoznao čari mađioničarskog posla.

Naime, upravo ovih dana obilježava 25 godina karijere predstavom „U čemu je trik” koja će premijeru imati 2. ožujka u kazalištu Luda kuća. Publika će imati priliku vidjeti sve najbolje od njegovog dugogodišnjeg rada, uz mnoštvo novih trikova. No dvije osobe će posebno nedostajati, Lukini roditelji, glumci Mirjana Majurec i Ivica Vidović. Iako je majka oduvijek maštala da će Luka postati liječnik ili pravnik, danas bi zasigurno bila jako ponosna, baš kao i otac. Upravo je zahvaljujući njemu Luka upoznao čari mađioničarskog posla.

„Sve je počelo u srednjoj školi kada mi je tata donio video kazetu Davida Copperfielda, odmah sam znao što želim raditi. Tata je jako volio mađioničare i artiste, pokazivao mi je neke trikove koje je često radio u kazališnim predstavama. Sve mi je to bilo zanimljivo jer u to doba nije bilo interneta pa sam morao sam otkrivati svijet iluzionista. Sjećam se da mi je prvi angažman bio u srednjoj školi, kada su me Slavica Knežević i Marko Torjanac pozvali na četvrti rođendan sina Jana. Kako bih zaradio za rekvizite često sam konobario i bio ustrajan u želi da postanem iluzionist", prisjeća se.

No, to nije bilo jedino iznenađenje koje je priredio roditeljima. Dok su oni tijekom ljeta u Trilju snimali film „Kad mrtvi zapjevaju”, on je, bez njihova znanja odlučio otići na prijemni ispit na Akademiju dramskih umjetnosti i upisao je bez njihova znanja.

„Roditelji su to saznali već drugi dan iz glumačkih krugova i nisu bili oduševljeni, ali prihvatili su. Međutim, tijekom studija sam već ozbiljno počeo raditi kao mađioničar i shvatio da je to moj poziv pa sam odustao od Akademije na zadnjoj godini. Ulagao sam u seminare i rekvizite, vjerovao sam u sebe i svoj rad iako je u početku financijski bilo vrlo neizvjesno”, prisjeća se Luka.

Kao ključni trenutak u karijeri izdvaja 2000. godinu kada je na gažama susretao glumce Tarika Filipovića i Renea Bitorajca koji su mu ponudili da zajedno naprave predstavu Magic Act Show.

image

Luka Vidović i zaručnica Petra Zrilić

NEJA MARKICEVIC CROPIX

„Stali su iza mene i jako sam im zahvalan na tome jer su nakon toga uslijedili brojni angažmani. Bila je to stepenica više za moju karijeru. Roditelji su i dalje očekivali diplomu, ali dali su mi slobodne ruke”, prisjeća se.

Najponosniji je na činjenicu da je dugih 25 godina opstao u mađioničarstvu, a da njegova karijera ide uzlaznom putanjom govori i podatak da je samo prošle godine odigrao oko tristo predstava.

„Ja sam showmen koji voli nasmijati i djecu i odrasle. Uživam u svom poslu, a ovom sam predstavom probudio u sebi Petra Pana. Posao koji radim rijetko kada mi uzrokuje stres, uživam u njemu, a posebno sam euforičan zbog premijere u Ludoj kući koja je kruna moje karijere”, zaključuje iluzionist.

image
NEJA MARKICEVIC CROPIX
Linker
30. ožujak 2024 13:50