GODINA USPJEHA

Veliko priznanje! Tin Srbić i Lena Stojković najbolji su sportaši Hrvatske

Najbolje pojedince i momčadi u muškoj i ženskoj konkurenciji biralo je 237 novinara iz 49 sportskih redakcija. Tradicionalan izbor u organizaciji Sportskih novosti održan je na HRT-u.

Na 72. izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti u zgradi HRT-a na Prisavlju najviše razloga za slavlje imali su laureati najuglednije i najdugovječnije sportske medijske nagrade. O pobjednicima je odlučivalo 237 novinara iz 49 sportskih redakcija, a u konkurenciji najboljih sportaša četvrti put je trijumfirao gimnastičar Tin Srbić.

"Ne moram se uštipnuti da bih bio svjestan da mi se sve ovo događa, dovoljno se često razbijem na treningu da znam da je istina", našalio se Srbić, koji se nada da će opušten i spreman dočekati početak Olimpijskih igara u Parizu ove godine. "Potrudit ću se da budem u top formi, pa što bude", zaključio je Srbić..

image

Tin Srbić

RONALD GORSIC CROPIX

Najbolja hrvatska sportašica u 2023. godini je taekwondoašica Lena Stojković koja je lani drugi put postala svjetska prvakinja. "Ponosna sam na obranu svjetskog naslova i opet kažem, ne želim stati na tome. Drago mi je da sam ispunila obećanje nakon prvog naslova da ću dati sve od sebe za obranu", istaknula je splitska sportašica koja niže uspjehe.

image

Lena Stojković

RONALD GORSIC CROPIX

"Nema posebnog recepta, učili su me mome klubu Marjanu da mogu biti najbolja i nikad se nisam zadovoljavala manjim uspjesima. Ponosna sam na svoje medalje i sretna i blagoslovljena što mogu trenirati u Marjanu koji je centar svijeta za taekwondo", izjavila je Lena Stojković.

image

Najbolja momčad godine je hrvatska nogometna reprezentacija, a nagradu su primili Nediljko Labrovi i Marco Pasalić

RANKO SUVAR CROPIX

Nogometna reprezentacija drugu je godinu zaredom i ukupno sedmi put momčad godine. Lani im je naslov donijela bronca sa Svjetskog prvenstva u Katru, a sada srebro iz europske Lige nacija.

image

Robert Šola, Sergej Jakirović i Marco Pasalić

RANKO SUVAR CROPIX

"Riječ obitelj nas najbolje opisuje. Nakon prvog dana koji sam proveo u reprezentaciji, shvatio sam da je to stvarno obitelj. Fenomenalno sam prihvaćen i zato sam i mogao pokazati sve što znam na terenu", rekao je reprezentativac Marco Pašalić.

image

Članice hrvatske karate reprezentacije: Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš

RONALD GORSIC CROPIX

U konkurenciji ženskih ekipa godine vodila se najneizvjesnija bitka, a trofej je na kraju pripao reprezentaciji u karateu. "Mlada smo ekipa koja u kontinuitetu pokazuje koliko vrijedi, a ova nagrada je samo još jedna potvrda. Nadam se da nije i posljednja i da su pred nama novi uspjesi", poručila je u ime ekipe Sadea Bećirović.

image

Jakov Kitarović, Tomislav Paškvalin, Klaudija Bubalo i Robert Grdović

RONALD GORSIC CROPIX
image

U pretnji Ante Gelo benda nastupile su Iva Ajduković i Bruna Oberan

RONALD GORSIC CROPIX
image

Matej Mamić s kćeri Antonijom

MARKO TODOROV CROPIX
image

Ana Zaninović

MARKO TODOROV CROPIX
image

Željko Mavrović

MARKO TODOROV CROPIX
image

Supružnici Martin i Manuela Sinković

MARKO TODOROV CROPIX
image

Proglašenje pobjednika na tradicionalnom 72. izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti

RANKO SUVAR CROPIX
image

Voditelji Martina Validžić i Marko Šapit

RONALD GORSIC CROPIX
image

Ekipom godine proglašena je ženska karate reprezentacija: Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš s trenerima Danilom Domdjonijem i Esadom Garibovićem

RANKO SUVAR CROPIX
Linker
23. travanj 2024 09:36