zlatne barakude

Uz svoje najmilije: Vaterpolisti dočecima u Dubrovniku i Splitu proslavili svjetsko zlato

Pjesma, baklje, zagrljaji, neopisiva sreća i zajedničko fotografiranje obilježili su doček Barakuda koji su u bazenu u Dohi ostavili srce i u Hrvatsku donijeli zlato.

Zlatne Barakude dočekane su veličanstvenim slavljem u Splitu i u Dubrovniku. Mnoštvo navijača pozdravilo je šampione u oba grada s tim da je na Stradunu čak je i gradski zvonik osvanuo u navijačkom ‘ruhu‘ - na njemu su se izmjenjivale slike zlatnih vaterpolista hrvatske reprezentacije.

image

Gradski zvonik na Stradunu osvanuo je u ‘ruhu‘ šampiona

TONCI PLAZIBAT CROPIX
image

Zlatni dubovački vaterpolisti: Loren Fatović, Marko Bijač, Marko Žuvela i Filip Kržić ispred crkve sv. Vlaha

TONCI PLAZIBAT CROPIX
image

Zlatni vaterpolisti Loren Fatović, Marko Bijač, Marko Žuvela i Filip Kržić

TONCI PLAZIBAT CROPIX

Samo taj detalj otkriva koliko gradu podno Srđa znači zlatno postignuće reprezentativaca. Doček je, za dubrovačke zlatne vaterpoliste Marka Bijača, Lorena Fatovića, Marka Žuvelu, Filipa Kržića, organiziran ispred crkve sv. Vlaha, dok je u Splitu vaterpoliste dočekala dupkom ispunjena riva.

image

Marko Žuvela na dubrovačkom dočeku

TONCI PLAZIBAT CROPIX

Uz navijačku pjesmu Colonije "Svijet voli pobjednike" na splitsku pozornicu su stizali jedan po jedan vaterpolist dok je Splićanin Jerko Marinić Kragić izazvao ovacije pojavivši se s bakljom. S njim je bila i njegova partnerica Ana Koro, koju je Jerko ponosno grlio na pozornici.

image

Jerko Marinić Kragić u Splitu pozdravlja navijače

JAKOV PRKIC CROPIX
image

Jerko Marinić Kragić s partnericom

BOZIDAR VUKICEVIC CROPIX

Atmosfera je bila nabijena emocijama, posvuda pjesma, zagrljaji, fotografiranje s vaterpolskim šampionima jer je zlato osvojeno na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi sveukupno 17. medalja hrvatskih vaterpolista s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava.

image

Zvonimir Butić, Rino Burić, Jerko Marinić Kragić sa svojim zlatnim timom na splitskom dočeku

BOZIDAR VUKICEVIC CROPIX

Dovoljno je reći to da su ‘barakude‘ na svjetskim prvenstvima osvojile čak osam medalja (tri zlata, srebro i četiri bronce), a prije Dohe, hrvatski vaterpolisti bili su zlatni na Svjetskom prvenstvu 2007. u Melbourneu, te 2017. u Budimpešti. Zahvaljujući izborniku Ivici Tucaku i reprezentativcima Hrvatska ostaje vaterpolska velesila. A u samo mjesec dana, ovo je vaterpolistima druga medalja. Naime, početkom godine osvojili su srebro na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj.

image

Mladen Drnasin, Jerko Marinić Kragić, Jure Marelja, Zvonimir Butić
na splitskoj rivi

JAKOV PRKIC CROPIX

Splićanin Jerko Marinić Kragić zahvalio je svima na potpori i rekao da mu je "srce puno ko kuća". Zatim je poveo pjesmu na splitskoj rivi: "Samo jednu želju imam". A s njim su zapjevali baš svi navijači, u znak zahvale za sve što su posljednjih dana dali ti skromi, zlatom ovjenčani sportaši.

image

Pobjednički selfie Mate Anića s fanovima u Splitu

BOZIDAR VUKICEVIC CROPIX

Linker
20. travanj 2024 13:53