Jerko Marinić Kragić

Naš najzgodniji vaterpolist ljubi uspješnu dizajnericu interijera, a nedavno je postao i otac

Splićanin Jerko Marinić Kragić niže uspjehe u vaterpolu s našom reprezentacijom, a pri tome ne krije koliko mu znači podrška obitelji, partnerice Ane Koro i njihove kćeri Maris koja je na svijet stigla u listopadu 2023. godine.

Naše Barakude još su jednom učinile Hrvate neizmjerno ponosnima. Nakon napete završnice protiv Italije u Dohi hrvatski vaterpolisti izborili su pobjedu, osvojili zlato i titulu svjetskih prvaka! Među odabranicima izbornika Ivice Tucka bio je i Jerko Marinić Kragić koji uz ovu titulu svjetskog prvaka već duže vrijeme nosi i titulu našeg najzgodnijeg vaterpolista. No, njegove brojne obožavateljice padaju u drugi plan jer njegovo srce pripada dizajnerici interijera Ani Koro koja mu je u listopadu 2023. godine na svijet donijela prvo dijete, djevojčicu Maris. Da su postali roditelji njegova partnerica otkrila je na Instagramu objavivši fotografiju Jerka u bolničkoj zaštitnoj odjeći i uz to dodala opis: "Uspjeli smo. 2. 10. 2023." Podrška obitelji ovom je Splićaninu od iznimne važnosti i upravo njima zahvaljuje za sve uspjehe koje je postigao u sportskom svijetu.

"Vezan sam uz obitelj. Uvijek su mi davali vjetar u leđa i cijelu karijeru su uz mene. Zahvaljujući njihovoj podršci kao kruna moje karijere bila je titula europskog prvaka", kazao je igrač vaterpolskog kluba Jadran za Gloriju u travnju 2023. godine.

Trofejni vaterpolist u prvu momčad Mornar Brodospasa ušao je sa samo 16 godina kao veliki talent. Treneri ga i danas opisuju kao odgovornog momka koji nikada nije kasnio na treninge te je, kao i dosad, u potpunosti bio posvećen sportu. Nastupao je za sve mlade hrvatske selekcije, a igrao je i u Italiji. Osim obitelji, partnerice i vaterpola, poznato je i to da obožava Hajduk, a nedavno je najavio i da će se oženiti "kad Hajduk postane prvak". Odrastao je u splitskom naselju Skalice, u blizini stadiona Poljud, a svoju je partnericu upoznao prije više od deset godina iako su prohodali tek u ljeto 2022. godine

image

Iako se Ana i Jerko poznaju više od deset godina službeno su prohodali tek u ljeto 2022. godine

JAKOV PRKIĆ/CROPIX

"Naša veza je predivna od prvog dana. Jako se dobro slažemo i odlično funkcioniramo zajedno", istaknuo je Marić Kragić lani za Gloriju kada je snimio i editorijal sa svojom partnericom i najavio vjenčanje.

Tom prilikom otkrili su i da je Ana vrijeme do dolaska prinove kratila uređujući njihov zajednički dom i sobu za djevojčicu.

"Naša kuća je u fazi adaptacije, a isto tako i soba za bebu, zato što mi je to profesionalna deformacija i želim da sve bude savršeno. Vlasnica sam studija AK interior design i s jako puno ljubavi odrađujem svoj posao. Planiram raditi sve do kraja trudnoće, a kada ću se vratiti nakon poroda, ovisi o tome kako se budem osjećala. Srećom, imam veliku podršku Jere i naših roditelja pa mislim da mi neće biti teško vratiti se na posao ako sve bude u redu. Obožavam svoj posao i jako sam ponosna do koje razine poslovanja sam došla. Svi projekti na kojima sam radila su potpune adaptacije s mojim dizajnom interijera i idejnim projektom s 3D fotografijama. Za svaki projekt se maksimalno trudim da moji klijenti budu dugoročno zadovoljni", otkrila nam je Ana u travnju 2023. godine, koja za razliku od svog partnera nije velika ljubiteljica sporta, no unatoč tome bezuvjetna mu je podrška i najvatrenija navijačica.

image

Ana je vlasnica studija AK interior design, a iako ju sport ne zanima previše najvatrenija je navijačica svom Jerku

JAKOV PRKIĆ/CROPIX
Linker
13. travanj 2024 21:28