Shutterstock Editorial
Nije bilo lako

Robert Pattinson: ‘Šest mjeseci spavao sam, jeo i boravio na čamcu na napuhivanje‘

Glumac najpoznatiji po ulozi vampira u filmovima ‘Sumrak sage‘, ali i slavnog Batmana danas ima milijune, no nije uvijek bilo tako. Nekad nije imao novac ni za namještaj.

Glumac najpoznatiji po ulozi vampira u filmovima ‘Sumrak sage‘, ali i slavnog Batmana danas ima milijune, no nije uvijek bilo tako. Nekad nije imao novac ni za namještaj.

Robert Pattinson još nije koristio "Batboat" u svojim filmskim Batman pustolovinama, no u stvarnosti se itekako morao snalaziti. Tako je jedan period života spavao, sjedio i jeo i spavao u jednom jedinom komadu namještaja. Glumac najpoznatiji po ulozi vampira u filmovima ‘Sumrak sage‘, ali i slavnog Batmana danas ima milijune, no nije uvijek bilo tako. Nekad nije imao novac ni za namještaj.

“U kratkom periodu od šest mjeseci, jedini komad namještaja koji sam imao bio je čamac na napuhivanje koji bi mi služio kao kauč, krevet i stol za blagovanje. Sviđao mi se, ali je uzrokovao mnogo problema s leđima.”, objasnio je 37-godišnji glumac za Architectural Digest.

Pattinson glumi više od 20 godina, a karijeru je započeo još kao tinejdžer s 15 godina u londonskim kazalištima. Njegova filmska karijera krenula je četiri godine kasnije, kada je 2005. godine dobio ulogu u danas hit filmu "Harry Potter i Plameni pehar", a streloviti uspon u karijeri doživio je s ulogom Edwarda Cullena u filmu "Sumrak."

Danas ima više od 30 filmskih uloga te je ovaj Britanac itekako uspješan, ali jedna od najtežih stvari mu je bila vjera u sebe.

Pattinson je u intervjuu za Buissness insider ispričao kako je iznimno izbirljiv što se uloga tiče jer ga je strah poniženja te misli kako film mora imati izvrstan scenarij kako bi se smanjila šansa da loše izgleda na ekranu. Unatoč uspjesima koje je nanizao na filmskom platnu, Pattinson je opisao kako je konstantno u strahu da će on biti kriv za propast filma.
"Ti si taj kojeg će svi kritizirati. A velika većina ljudi reći će da si loš čak i kad si dao sve od sebe.", rekao je za Business Insider.

image

Robert Pattinson na premijeri filma Batman 2022. godine

MARION CURTIS/STARPIX/SHUTTERSTOCK
image

Pattinson je podijelio da je konstantno u strahu da će biti optužen za propast filma

J LINGO/SHUTTERSTOCK

Međutim, zvijezda filma Batman može se pohvaliti novim pothvatom u životu - okrenuo se dizajniranju namještaja. S dizajnericom Nicole Gordon razvio je i napravio ogledni primjerak svog kauča iz snova.

Pattinson je i ranije imao ‘izlete‘ u različite grane umjetnosti, pa se tako prošlog rujna okušao u ulozi kustosa za aukciju Sotheby’s u New Yorku i izabrao šest umjetničkih djela među kojima su se našle slika Willema de Kooninga iz 1964. godine, slika „Rotation 9” Richarda Serre iz 2011. i crtež Julie Mehretu iz 2005. godine.

Linker
27. travanj 2024 19:34