TEASER

Odmak od ID-a? Volkswagen najavljuje novi ‘dizajnerski jezik‘ konceptom u Kini

Oblik predstavlja odmak od postojeće ID obitelji modela koja je također utjecala na dizajn ostalih novijih Volkswagenovih automobila

Volkswagen koncept

Volkswagen je objavio teasere nove dizajnerske studije koja će debitirati na skorašnjem salonu automobila u Pekingu. Još uvijek neimenovani koncept posebno je razvijen za Kinu, ali će predstavljati novi dizajnerski jezik koji će se vjerojatno primjenjivati u budućim VW modelima globalno.

Zatamnjena slika prikazuje aerodinamičnu siluetu, vjerojatno s karoserijom s pet vrata. Dugi poklopac motora i aerodinamična linija krova izgleda pripadaju sportskom karavanu ili shooting brake automobilu, no u ne možemo biti sigurni. Iako ne možemo vidjeti kotače i udaljenost od tla, oblik stražnjeg dijela i izraženi blatobrani više podsjećaju na nisko vozilo nego na crossover ili SUV. Ostali objavljeni teaseri fokusiraju se na visokotehnološka LED svjetla s trodimenzionalnim efektom.

image

Volkswagen koncept

Iako je dosta toga skriveno, čini se da se zaista radi o novom dizajnerskom pravcu. Oblik predstavlja odmak od postojeće ID obitelji modela koja je također utjecala na dizajn ostalih novijih Volkswagenovih automobila s motorima na unutarnje izgaranje.

Još uvijek nije jasno je li koncept samo dizajnerska studija ili će se razviti u serijski model za kinesko tržište. U svakom slučaju, VW-ov najnoviji koncept će vjerojatno imati potpuno električni pogon. Što se tiče interijera, očekujte veći fokus na povezivost i naprednu tehnologiju koji su vrlo važni elementi kod kineskih kupaca.

image

Volkswagen koncept

Novi stilski jezik osmislio je Andreas Mindt, koji je u siječnju 2023. imenovan voditeljem Volkswagenovog dizajna, a dolazi iz Bentleya. Mindt nije prvi puta u VW-u jer je prije radio na vanjskom dizajnu prve generacije Tiguana i Golfa sedmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:33