Titula najljepše

Počinju pripreme za finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2024.

Ovogodišnji izbor, 28. po redu, održat će se 6. svibnja 2024. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na Jutarnji.hr, a za titulu najljepše natjecat će se 15 prekrasnih finalistica koje se ovog vikenda okupljaju u Zagrebu..

Izbor Miss Universe Hrvatske nacionalno je natjecanje na kojemu se biraju predstavnice Hrvatske za svjetsko natjecanje ljepote Miss Universe. Ovo natjecanje obično uključuje seriju događaja i audicija kako bi se izabrale finalistice koje će se natjecati za titulu.

Kriteriji za izbor najčešće uključuju ljepotu, inteligenciju, šarm, društvenu angažiranost i sposobnost komunikacije. Kandidatkinje obično prolaze kroz različite runde ocjenjivanja, uključujući reviju u kupaćim kostimima, reviju u večernjim haljinama te osobne intervjue s ocjenjivačkim žirijem. Pobjednica Miss Universe Hrvatske ima čast predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju Miss Universe, gdje se susreće s kandidatkinjama iz drugih zemalja i ima priliku osvojiti titulu Miss Universe.

Nakon probijanja leda na svjetskom izboru prošle godine kada su se po prvi puta u povijesti natjecale udane žene i majke i gdje je maknuta gornja dobna granica za sudjelovanje, ovaj trend nastavlja i hrvatska inačica prestižnog izbora.

"Tako je, po prvi puta u povijesti na izboru Miss Universe Hrvatske sudjelovat će čak dvije udane žene", potvrdio je vlasnik licence Vladimir Kraljević, a ne postoji niti ograničenje gornje dobne granice. "U stvarnosti za nas tu nema nikakve razlike jer podrška koju su djevojke imale od svojih zaručnika ili dečka do sada, ove dvije žene imaju podršku svojih muževa" rekao je Kraljević.

image

Prošlogodišnja pobjednica Andrea Erjavec

VEDRAN PETEH CROPIX

Za vrijeme boravka u glavnom gradu djevojkama će dom biti luksuzni hotel Esplanade, a vrijeme će im biti ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru. Nakon zagrebačkih aktivnosti odlaze u Dubrovnik gdje ih očekuje nastavak snimanja, uvježbavanje koreografije te prvo službeno fotografiranje.

Finalisticama će se na pripremama u Zagrebu i Dubrovniku pridružiti i Andrea Erjavec, Miss Universe Hrvatske 2023. "Tako je, neizmjerno se veselim družiti s ovogodišnjim finalisticama, no svjesna sam i pomalo tužna da je to kraj mojeg mandata. Kada vam kažu da obaveze Miss Universe Hrvatske traju godinu dana, u prvi trenutak vas to preplaši i djeluje kao vrlo dugačak period, no ono što mogu reći je da je ovo za mene bila nezaboravna godina koja je proletjela toliko brzo da ne mogu vjerovati da ću za 30-ak dana predati krunu svojoj nasljednici" ispričala je Erjavec.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Erjavec predati krunu saznat ćemo 6. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom studenoga održati u Meksiku. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

Na samom kraju donosimo popis ovogodišnjih finalistica za Miss Universe Hrvatske 2024.:

1. Laura Aleksa, 18, Đakovo
2. Sara Antić, 18, Zagreb
3. Dajana Barišić, 19, Gradište
4. Hannah Anastasia Bičanić, 23, Zagreb
5. Lorena Čačija, 18, Rijeka
6. Zrinka Ćorić, 22, Dubrovnik
7. Anastasia Ičević, 22, Vukovar
8. Matea Ilić, 20, Podgrađe
9. Sofya Kotava, 19, Rijeka
10. Marta Leković, 22, Jezera
11. Ana Marjolović, 28, Zagreb
12. Arijana Martinović, 18, Vinkovci
13. Claudia Mihoković, 28, Garešnica
14. Vlatka Pačarić, 21, Slatina
15. Lana Vuković, 20, Split

Linker
05. travanj 2024 12:19