Hvalevrijedna akcija

Plemenita misija splitskog maratonca! U sedam dana otrčat će sedam utrka za oboljele mališane

Ovoj divnoj humanitarnoj akciji mogu se pridružiti svi kako bi svojim doprinosom prikupili donacije za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.

Splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim službeno su danas, točno u 07 sati, krenuli s Marjanskih vrata na sedmodnevnu utrku od Splita do Tivta u Boki Kotorskoj pod nazivom "7 maratona u 7 dana", a sve u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.

image
Kristijan Sindik i članovi MK Marjan.
PROMO

Na startu utrke Kristijanu su se pridružili brojni splitski trkači, maratonci i triatlonci, a na ruti preko park šume Marjan, trkačima se pridružio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

"Jako dugo želio sam ostvariti ovaj pothvat, i kada sam kao onkološki bolesnik prije par godina ležao u bolnici, samo sam razmišlja o tome. Sada kada vidim koliko je ljudi došlo dati potporu, mogu samo reći da nam je uspjeh jedina opcija! Pozivam sve još jednom da se uključe u ovu akciju i da doniraju sredstva za Odjel dječje onkologije KBC-a Split", izjavio je Kristijan Sindik.

Svi se mogu pridružiti utrci

Ovaj humanitarno-sportski podvig zamišljen je tako da zainteresirani donatori kupuju kilometre na ruti, minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura, a na raspolaganju je ukupno 295 kilometara.

image
Andro Krstulović Opara i Kristijan Sindik.
PROMO

Svi zainteresirani sudionici ove akcije mogu donirati sredstva direktno uplatom na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

image
Helena Bule i Dorotea Bulić.
PROMO

"Moja je dužnost i veliko zadovoljstvo pripomoći ovoj iznimnoj akciji, odati priznanje ovom hrabrom čovjeku i samom onkološkom bolesniku i sportašu, da skupljajući kilometre pomogne dječjoj onkologiji KBC-a Splita, ali i da zajednički pošaljemo poruku ohrabrenja svima koji se bore s ovom opakom bolešću. Iznimno je bitna moć u glavi, optimizam i odlučnost s kojom se može pobijediti bolest. Kristijan to ima i on je veliki uzor svima, pa i meni. On pobjeđuje i to na kakav način, taj čovjek je vrijedan divljenja i ova akcija također", kazao je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara, pozvavši sve građane Splita, Hrvatske, a i šire da daju potporu akciji uplatom barem jednog kilometra u iznosu od 100 kuna na račun naših najmlađih koji se liječe u splitskoj bolnici.

Današnja, prva od sedam ruta od 42 kilometra, prolazi kroz Split, a odvijat će se preko Bačvica, prema Stobreču, Podstrani, Dugome Ratu, Omišu, Nemiri i Stanićima sa završetkom u Ruskamenu, gdje će se Kristijan i njegov tim odmoriti i sutradan nastaviti prema Makarskoj. Prosječna brzina kretanja trkača u ovoj utrci je oko šest minuta po kilometru, a završetak rute očekuje se u ranim popodnevnim satima.

Sve detalje i tijek akcije možete pratiti na Facebook stranici utrke Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana, a kako je izgledao današnji početak utrke možete pogledati ovdje.

Linker
28. studeni 2023 04:26